شناسه پست: 16874
بازدید: 309

ريشه يابي علل ناكامي اصلاحات و نوسازي سياسي در ايران عصر قاجاريه
فهرست مطالب
خلاصه اي از مقدمه و پيشگفتار : تاريخ چيست
فصل اول: ايران در آستانه قرن نوزدهم
فصل دوم: علل بقاء قاجارها
فصل سوم: مذهب و قاجارها
فصل چهارم : زمينه هاي پيدايش نارضايتي از قاجارها
فصل پنجم: پيدايش فكر تغيير و ضرورت ايجاد اصلاحات
فصل ششم: اصلاحات عصر سپهسالار
فصل هفتم: اصلاحات از برون حاكميت قاجار و پيدايش نهضت مشروطه
فصل هشتم: انقلاب مشروطه
فصل نهم: عدم موفقيت مشروطه……………

تاريخ چيست ؟

تاريخ عبارتست از تلاش در بازسازي و فهم گذشته.
تاريخ عبارتست از ايجاد و پرورش استعداد ، قوه تجزيه و تحليل تحولات گذشته و اين موضوع انقلاب يا يك حركت اجتماعي  خيزش سياسي ، بروز جنگ ، پيروزي يا شكست نظامي، تهاجم و بحران ، سقوط يك سلسله و به قدرت رسيدن حكومت و نظامي ديگر چه تأثيري به اقتصاد و پارامترهاي اقتصادي داشته اند.
عوامل سياسي ، اجتماعي فكري ، فرهنگي و ديني در به وجود آوردن آن تحول چگونه نقش آفريده اند و چه تأثيري داشته اند و در يك كلام تاريخ به هيچ روي آنگونه كه در نظام آموزشي ما رايج است. صرفاً حفظ مشتي عدد در قالب سال وقوع نيست بلكه شناخت گذشته و آشنا يي با تحولاتي بوده كه رهبران  ما تجربه كرده و ااز آن به راهكارهاي درست در جهت بازسازي بهتر آينده مي پردازند.
نويسنده دكتر صادق زيبا كلام در كتاب سنت و مدرنيته سعي در ريشه يابي ، علل ناكامي اصلاحات و نوسازي سياسي در ايران عصر قاجار نموده و همانطور كه نويسنده محترم اشاره دارد، ايران در عصر قاجار جامعه اي صامت ، ثابت و بدون تغيير و تحول نبوده بلكه تحولات قابل توجه اي اتفاق افتاده كه از جمله مهمترين آن فكر تغيير و انديشه اصلاحات بوده ، كه بحث تجزيه و تحليل و كالبد شكافي اين تلاش هاست  ايران در عصر قاجار يك جامعه زنده و در حال تغيير بوده و كمتر مقطعي از تاريخ ايران شاهد چنين سرعتي در دگرگوني از بسياري جهات بوده است………………