شناسه پست: 16593
بازدید: 393

بررسي مكانيسم تحمل گياهان به شوري
فهرست مطالب مقدمه
اثرات شوري بر گياهان
عوامل موثر بر مقاومت گياه نسبت به شوري
مقاومت و عكس‌العمل گياهان به شوري
مكانيسم مقاومت به شوري
حساسيت و مقاومت محصولات صحرايي در برابر املاح
تحمل درختان ميوه نسبت به شوري
مقاومت نسبي گياهان زينتي در مقابل املاح
فهرست منابع
مقدمه و آشنايي با اصطلاحات علمي
طبق تعريف Levitt، تنش از ديدگاه بيولوژيكي شامل هرگونه تغييرات در شرايط محيطي است كه رشد و نمو گياه را كند كرده و يا الگوي رشد و نمو آن را تغيير مي‌دهد. تنش شوري ناشي از نمك‌هاي محلول (به خصوص NaCl) در محيط ريشه بوده كه غلظت آنها از حد مشخصي گذشته و سبب كاهش و يا توقف در رشد گياهان زراعي مي‌شود. در هر صورت قصد ما بر آن نيست كه به علل شورشدن خاك‌ها بپردازيم؛ بلكه هدف، آشنايي با عكس‌العمل و نحوه مقاومت گياهان در برابر شوري مي‌باشد. برآورد دقيقي از ميزان زمين‌هاي داراي مشكل شوري وجود ندارد. كريستينس در سال 1982، برآورد كرده است كه از 14 بيلون هكتار زمين‌هاي زيركشت در دنيا، حدود 4/1 بيليون هكتار داراي مشكل شوري و 6 بيليون هكتار در مناطق خشك و نيمه‌خشك قرار دارند.
توزيع جهاني زمين‌هاي شور در سطح جهان يكنواخت نيست، از بررسي 5/343 ميليون هكتار از خاك‌هاي شور در دنيا، آسيا بيشترين مساحت اراضي شور در دنيا را به خود اختصاص داده است…….