شناسه پست: 1733
بازدید: 401
فهرست مطالب
1- هدف و ديدگاه كلي 1
2- اطلاعات فني 6
3- توضيحات فني 9
1-3- ورودي سيستم 9
2-3- فيلتر تصفيه 11
3-3- واحداندازه گيري دبي 14
4-3- ايستگاه تقليل فشار 20
5-3- واحد اندازه گيري براي هر بويلر 22
6-3- سيستم سوخت گازهاي مضر 23
7-3- فلسفه كنترل 24
8-3- مسيريابي و نصب خطوط لوله گاز 25
4- فيلترهاي تصفيه گاز 41
 1-هدف و ديدگاه كلي
1-1- مقدمه
با گذشت زمان و پيشرفت تكنولوژي در زمينه نفت و گاز هر روز شاهد هستيم كه سيستم هاي قديمي كه با انواع سوخت فسيلي سنگين مانند مازوت و نفت و گاز كار مي كردند دچار تغيير و دگرگوني مي شوند. ا مروزه به دليل مسائل و مشكلات زيست محيطي و آلودگي ناشي از سوخت اينگونه سوخت هاي فسيلي، پائين بودن راندمان حرارتي، عمر كم تجهيزاتي كه در ارتباط با اين سوختها هستند و غير اقتصادي بودن آنها ديده مي شود كه صاحبان صنايع به فكر جايگزيني اين منابع با گروه ديگري از سوخت ها هستند يكي از بهترين جايگزين ها گاز طبيعي است كه هم ارزان و در دسترس بوده و علاوه بر آن آلودگي بسيار كمي براي محيط بوجود مي آورد.
در ادامه در طي اين طراحي هدف تبديل يك نيروگاه توليد انرژي مازوت سوز به يك نيروگاه توليد انرژي گازسوز مي باشد بديهي است كه اين نيروگاه در سيكل رانكين كار مي كند بنابراين كافي است سيستم توليد انرژي نيروگاه از حالت مازوت سوز به گاز سوز تبديل شود. اين عمليات از خط انتقال سراسري گاز شروع شده و تا مشعل هاي مربوطه به هر ديگ بخار ادامه دارد.
بدليل اهميت طرح و استراتژيك بودن فعاليت يك نيروگاه هيچگاه نبايد نيروگاه بر اثر قطع جريان گاز دچار خاموشي شود به همين دليل طراحي بايد به گونه‌اي باشد كه هر گونه استرس ناشي از وزن و تنش هاي حرارتي كه ممكن است در هنگام نصب تجهيزات و در زمان عملكرد سيستم بروز كند را تحمل نموده و علاوه بر آن هر گونه دبي ناگهاني و فشار تناوبي را كه حداكثر آنها كمتر از شرايط تست است را تحمل كند.
با توجه به مطالب فوق بايد براي تعميرات و نگهداري سيستم مربوطه اقدام لازم را بعمل آورد. اين مطلب بيانگر آن است كه در دسترس بودن تجهيزات و ساير اجزا كه نياز به تعمير و نگهدراي و تعويض دارند از اهميت خاصي برخوردار است اين دسترسي شامل دسترسي اپراتور به تجهيزات، دسترسي ماشين آلات حمل و نقل براي تجهيزات سنگين مي باشد كه بايد جاده هاي مورد نظر به طور كامل در نظر گرفته شود.
براي عملكرد بهينه سيستم و كنترل مناسب نيازمند يك سري تجهيزات ابزار دقيق هستيم كه در ادامه به طور مفصل در بخش هاي جداگانه به هر يك از موارد فوق خواهيم پرداخت.
2-1-منابع و استانداردها
تمامي مراحل طراحي و ساخت و نصب تجهيزات بر طبق استانداردهاي زير صورت گرفته است. در مورد استانداردهاي زير استفاده از آخرين ويراش ضروري است.
8-3- مسير يابي و نصب خطوط لوله گاز
نحوه لوله گذاري و تغذيه مجموعه هاي  صنعتي از اهميت خاصي برخوردار است ، ابتدا بايد سعي شود و اين اطمينان حاصل گردد كه در موقع نصب هيچگونه صدمه اي به لوله گاز وارد نمي گردد. تا زمانيكه وضعيت كانال از نظر عمق و عرض و وضعيت آزمايش عايقكاري لوله ها و شرايط هوا مشخص نباشد هيچ لوله اي در كانال گذارده نمي شود.
كانال كنده شده بايستي عاري از كلوخهاي درشت سنگ و ريشه درختان و اجسام سخت باشد. كف كانال پس از پاكسازي با لايه اي از خاك نرم سرند شده به ضخامت 20 سانتيمتر (ماسه نرم) پوشانده مي شود. ارتفاع كانال از روي لوله نبايستي كمتر از يك متر باشد. سپس بازرسي از نوارپيچي لوله ها كه با دستگاه منفذياب (Holiday Detector) اين عمل آزمايش مي گردد. لوله ها بايد روي بالشتكهاي نرم قرار گيرند و در مناطق سنگي و صخره اي براي پوششهاي سرد از لايه حفاظت كننده (Rock Shield) استفاده مي كنند ولي براي پوششهاي گرم بهتر است از دو عايق استفاده كرد. سپس نوار زرد (Warning Tape) اخطار روي خاك نرم نصب مي شود كه اين مهم به دليل جلب توجه به لوله گاز در زمان عمليات حفاري هاي آينده مي باشد.
خم هاي لوله به صورت عمودي و افقي طوري بايد باشد كه مطابق انحناي كانال بوده و لوله با ديوار كانال فاصله لازم داشته باشد.
در خاتمه هر روز كاري انتهاي لوله هائيكه در كانال خوابانيده مي شوند بايد به وسيله درپوش بسته شوند و لوله گاز نبايد در هيچ نقطه تحت تنش و يا با فشار در داخل كانال نصب شود. در حفاري تقاطع ها پس از پر كردن كانال توجه شود كه سطح كانال كاملاً كوبيده شود و تا زمان بازسازي نهايي مرتباً اين عمل كنترل گردد تا اشكالي از نظر عبور و مرور و ترافيك پيش نيايد.
لوله گاز در داخل كانال ممكن است با ساير تأسيسات زيرزميني شامل آب و برق و تلفن و غيره برخورد نمايد. روش معمول اينست كه لوله گاز مي بايستي از زير سرويسهاي فوق الذكر عبور نمايد ودر سطح هاي افقي و عمودي فاصله 35 سانتيمتر رعايت شود و براي كابلهاي فشار برق قوي فواصل بيشتر مي شود….