فهرست
تاریخچه محل کارآموزی
تاريخچه نوشابه
فصل اول : آب
آب 2
تصفيه آب
فصل دوم : واحد عصاره
عصاره يا بنيان نوشابه
افزودنيهاي مجاز در نوشابه
شيرين کنندهها
تهيه شرب اوليه از شکر جامد
فيلتراسيون شربت اوليه
تهيه شربت غذايي (عصاره)
طعم دهندهها
عصاره نوشابههاي پرتغالي
عصاره نوشابههاي ساده
ضدعفوني کردن دستگاههاي عصاره خانه
فصل سوم : گاز Co2
توليد گاز Co2
برج شستشو
رطوبت گيري يا جدا کننده آب
چيلر
فصل چهارم: بطري شوي
بطري شوي
اندازهگيري درصد سود در بطري شور
آينه بان
فلوميکس
کربوکولر
پرکردن بطري
آزمايش نقطه پر شده
دستگاه تشتک زن
پرکن جعبه نوشابه
فصل پنجم : کنترل کيفي
مقدمه کنترل کيفي
آزمايشات انجام گرفته روي نوشابه
آزمايش بريکس
مقدار بريکس
آزمايش بومه
اندازه گيري فشار، دما و گاز Co2
اندازه گيري درصد قند
آزمايش اسيديته
تعيين چگالي
آزمايش pH
آزمايشات ميکروبي و شيميايي
آزمايشات ميکروبي
تقسيم بنديهاي کارهاي ميکروبي
ساخت محيط کشت
انواع محيط کشت
روش انجام آزمايش ميکروبي
نتايج آزمايشات انجام شده
آزمايشات هفتگي
تاريخچه نوشابه :
تاريخ نوشابه اساساً به زماني بر مي گردد که بشر علاوه بر مصرف آب نوشيدني توانست موادي چون طعم دهنده ها و شيرين کننده ها به اب اضافه کند . اگر چه تاريخ پيدايش آن به درستي روشن نيست ولي تصور مي شود ابتدا در خاور ميانه و به ويژه در نواحي جنوبي ايران روشهايي براي تهيه آن موجود بوده است .
ايراني ها از 2500 سال پيش ، روشهايي براي حرارت دادن نيشکر و تهيه کارامل در خوزستان ابداع کرده بودند و با رقيق کردن آن شربتهايي درست مي کردند که بيشتر مصرف درماني داشت .
از اين رو تهيه شربتها و نوشابه ها و تکنيک آن توسعه يافت .