شناسه پست: 21923
بازدید: 408

مراحل طراحي كارخانه توليد شكلات
فهرست مطالب
مقدمه
1-   معرفي و شناخت محصول
تاريخچه پيدايش محصول
1-1           نام و كد محصول (آيسيك 3)
1-2           شمارة تعرفه گمركي
1-3           شرايط واردات
1-4           بررسي و ارائه استاندارد
1-5           بررسي و ارائه اطلاعات لازم در زمينة قيمت توليد داخلي و جهاني محصول
1-6           توضيح موارد مصرف و كاربرد
1-7           بررسي كالاهاي جايگزين تجزيه و تحليل اثرات آن بر مصرف محصول
1-8           اهميت استراتژيكي كالا در دنياي امروز
1-9           كشورهاي عمده توليد كننده و مصرف كننده محصول
1-10      شرايط صادرات
2- وضعيت عرضه و تقاضا
2-1 بررسي ظرفيت بهره برداري و روند توليد و ظرفيت اسمي واحدهاي فعال به تفكيك هر استان
2-2 بررسي وضعيت طرحهاي جديد و طرحهاي توسعه در دست اجرا ظرفيت اسمي و ميزان پيشرفت به تفكيك هر استان.
2-3 بررسي روند واردات و صادرات محصول به تفكيك مقدار و ارزش دلاري
3- بررسي اجمالي تكنولوژي و روشهاي توليد و عرضه محصول در كشور و مقايسه آن با ديگر كشورها
4- تعيين نقاط قوت و ضعف تكنولوژيهاي مرسوم در فرايند توليد محصول
5- بررسي و تعيين حداقل ظرفيت اقتصادي شامل براورد حجم سرمايه گذاري ثابت
6- ميزان مواد اوليه عمده مورد نياز سالانه و قيمت آن
7- پيشنهاد منطقه مناسب براي اجراي طرح
8- وضعيت تأمين نيروي انساني و تعداد اشتغال
9- بررسي و تأمين آب و برق و سوخت و … در محل اجراي طرح
10- وضعيت حمايتهاي اقتصادي
11- تجزيه و تحليل و ارائه جمع بندي و پيشنهاد نهايي در مورد احداث واحدهاي جديد.
بسمه تعالي
مقدمه
در اين گزارش سعي شده است كه به مراحل طراحي كارخانه توليد شكلات پرداخته شود. طرحي كه به منظور توليد شكلات مغزدار از نوع شكلات شيره خرما به عنوان محصول اصلي و شكلات تخته‌اي به عنوان محصول فرعي مورد ارزيابي قرار مي‌گيرد با اين اميد كه در سرمايه گذاري در اين صنعت سودآور جهاني گامهاي بلندي در كشورمان برداشته شود.
الف معرفي و شناخت محصول
شكلات يكي از بي نظير خوردني‌هاست، چرا كه در دماي اتاق به حالت جامد مي‌باشد ولي به محض قرار گرفتن در دهان ذوب مي‌گردد، دليل اين خاصيت وجود نوعي چربي در تركيب شكلات است كه كره كاكائو ناميده مي‌شود. كره كاكائو در دماي زير 25 درجه سانتيگراد جامد است و به هنگام تهية شكلات با كاكائو و شكر تركيب مي‌شوند. نقطة ذوب اين چربي تقريباً برابر با دماي بدن است و به همين دليل هنگامي كه با ساير اجزاء تشكيل دهنده شكلات مخلوط مي‌شود باعث مي‌گردد كه تركيب جديدي به محض قرار گرفتن در درجه حرارت دهان تبديل به يك مايع نرم و مطبوع شود. علاوه بر اين شكلات داراي طعم بسيار دلچسب و شيرين است كه اكثر مردم آنرا مي‌پسندند. نكته جالب توجه اينست كه در ابتدا شكلات تنها به صورت يك نوشيدني پر چربي و نامطلوب مصرف مي‌شود ولي به مرور تا حد چشمگيري توسعه و گسترش يافت كه شايد اين خود يكي از رموز تاريخ ‌باشد.
تاريخچه‌ پيدايش محصول
براي اولين بار در سال 600 ميلادي، قبيلة سرخپوستان ما يا در سرزمين‌هاي پست يا كاتان جنوبي كشت كاكائورا آغاز كردند. همچنين پس از كشف آمريكاي مركزي توسط اروپائيان، كشت و زرع درختان كاكائو در مكزيك توسط آزتك‌ها و در پرو بتوسط اينكاها شروع شد.