شناسه پست: 20363
بازدید: 339

نقش دولتها در نانو تكنولوژي
مقدمه
چهل سال پيش Richard Feynman، متخصص كوانتومي نظري و دارندة جايزه نوبل در سخنراني معروف خود در سال 1959 تحت عنوان “ آن پايين فضاي بسياري هست ” به بررسي بعد رشد نيافته‌ا ي از علم پرداخت كه اساس و نظام عمل و انديشه جهان را لرزاند. نظر و منطق Feynman دنياي اجسام و افعال “ بزرگ ” سالهاي صنعتي را به سمت كوچك شدن، حركت داد.Marvin Minsky- يابنده هوش‌هاي مصنوعي ـ افكار در ظاهر دور از واقع دانشجوي جوان خـود Eric Drexler را بـراي بـاروري تفكرات Feynman پذيرفت و به‌عنوان استاد راهنما،روند پيشرفت پايان‌نامه Drexler را هدايت كرد. “نانو تكنولوژي” نامي است كه Drexler بعدها براي ايده‌‌هاي نوين خودش انتخاب كرد.
نانو تكنولوژي مولكولي نوعي فن‌آ وري توليدي است كه مواد ودستگاهها و سيستم‌ها را با كنترل ماده در مقياس طولي نانومتر به وجود مي‌آورد و از خواص و پديده‌هاي نوظهور كه در مقياس نانو توسعه يافته‌اند، بهره برداري مي‌كند. هدف نانو تكنولوژي ساختن مولكول به مولكول آينده است با فرض اينكه تقريباً همة ساختارهاي باثبات شيميايي كه از نظر قوانين فيزيك رد نمي‌شوند را مي‌توان ساخت.اما اساس منفعت نانوتكنولوژي، دقت آن است. فن‌آوري تا به امروز هرگز چنين كنترل دقيقي نداشته است و همة فن‌آوري‌هاي كنوني‌، فن‌آوري‌هاي بزرگي هستند.
بر اساس آنچه گفته شد يافته‌هاي امروزي بشر به جايي رسيده كه قدرت تغيير خواص و ويژگي‌هاي دنياي پيرامون خود را دارد و به بناي فضاي جديدي براي زيستن مي‌انديشد و اگر امروز ما به عنوان عضوي از خانواده بزرگ جامعه بشري به فكر چيدمان آينده خود نباشيم، بزودي محكوم به زندگي در دنياي دست‌ساز ديگران خواهيم شد كه مطمئناً با خواست و اراده ما متفاوت خواهد بود.
كشور ما به عنوان يك كشور در حال توسعه، با مشكلات و موانع اجتماعي، اقتصادي و توليدي بسياري روبروست اما به‌دليل اهميت ورشد سريع N.T و نيز ويژگي‌هاي خاص آن ( از قبيل عدم نياز به وسايل و تجهيزات فراوان و سهم به‌سزاي طراحي‌هاي نرم‌افزاري در توليد محصولات آن‌ ) و همچنين وجود چشمگير دانشمندان ايراني نانوتكنولوژيست در سطح دنيا‌،‌ما قادر خواهيم بود در صورت اقدامات سريع و به موقع در ساخت جهان آينده سهيم باشيم. ما زماني صاحب اين تكنولوژي مي‌شويم كه راهبري و مديريت آن بر عهده خودمان باشد اگر چه همكاري ديگر كشورها نيز در اين مسير ياريگر ما باشد.