شناسه پست: 27895
بازدید: 384

دانلود مقاله پژوهشی بر بیکاری

بیکاری

نرخ بیکاری بهترین راه شناخته شده در ارزیابی بازار کار و یکی از مواردی است که در بسیاری از کشورها بسیار بدان پرداخته شده است. این شاخص به همراه شاخص اشتغال به جمعیت، از بزرگترین شاخص های بازار به حساب می آید. نرخ بیکاری ۱۳۶ کشور در نقشه شماره ۱ آمده است. اطلاعاتی راجع به تعداد افراد بیکار نیز در ۲۷ کشور دیگر در دسترس می باشد. اما کمبود آمار در زمینه میزان کل اشتغال مانع محاسبه نرخ بیکاری در آنها می شود.

نقشه شماره۱:

 نرخ کل بیکاری در سالهای اخیر در هفت کشور الجزایر، یوگوسلاوی، ماسارونیا ، مراکش ، نامبیا ، صربستان، مونتنگرو و کرانه باختری و نوار غزه نرخ بیکاری بیش از ۲۰ درصد در سالهای اخیر بوده است. الگوی منطقه ای خاصی در زمینه بیکاری وجود ندارد . به استثنای صحرای بزرگ آفریقا، که اطلاعات کمی در رابطه با آن وجود دارد، نرخ بیکاری در تمام گروهها چیزی کمتر از ۵ درصد بوده است . به نظر می رسد بیشترین میزان بیکاری در کشورهایی با اقتصاد بی ثبات و درکشورهای آمریکای لاتین و کارائیب باشد.

نقشه شماره ۲:

تغییر در میزان کل بیکاری در پنج سال گذشته اطلاعاتی که بعد از سال ۱۹۹۵ وجود دارد، نشان می دهد که ۵۰در صد از کشورها با افزایش میزان بیکاری مواجه شده اند و ۵۰ درصد دیگر با کاهش بیکاری . در اقتصاد چهار کشور(هنگ کنگ،چین،مولداوی و تایلند) نرخ بیکاری از ۵۰ درصد افزایش یافته است در حالیکه درنیمی از کشور ایرلند، هلند، و سودان بیکاری در ۱۰ اقتصاد کاهش یافته است.

 نمودار شماره ۳:

 -ILO نرخ بیکاری در بین زنان و مردان در سال ۱۹۹۰و ۲۰۰۱٫ برای جلوگیری از محدودیت های موجود و برای مقایسه آمارهای تمامی کشورها، می توان بر اساس برخی از الگوهای ILO هر یک از کشورها را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار داد.این مقایسه ها نشان می دهد که میزان بیکاری زنان و مردان در بین سالهای ۱۹۹۰ و ۲۰۰۰ در فنلاند ،آلمان ،ژاپن،و سودان افزایش یافته، در حالیکه در استرالیا ،کانادا، ایرلند، هلند، نیوزیلند، نوروژ، اسپانیا، و ایالات متحده با کاهش روبرو بوده است.این تغییر در استرالیا، کانادا، و ایالات متحده کم بوده اما در کشورهای دیگر زیاد بوده است. برای مثال در سالهای ۱۹۹۰ و ۲۰۰۱در ایرلند نرخ بیکاری در مردان کاهش ۹ درصدی داشته و در بین زنان کاهش ۱۰ درصدی داشته است. بیشترین افزایش در فنلاند با ۵ درصد در بین مردان و ۷ درصد در بین زنان بوده است.

ترجمه:محمدعلی آذری‌نیا

منبع: سازمان بین‌المللی کار

بررسی وضعیت اشتغال قبل از انقلاب اسلامی

چکیده: قسمت اول : بررسی وضعیت اشتغال قبل از انقلاب اسلامی بخش نخست: (۴۵-۱۳۳۵) مقدمه از آن جایی که دهه ۱۹۹۰ به عنوان دهه توسعه انسانی شکل گرفته است، منابع انسانی اهمیت خود را به عنوان پایه اصلی ثروت ملتها بیش از پیش نشان می دهد. سرمایه و منابعطبیعی عوامل تبعی تولیدند، در حالی که انسانها عوامل فعالی هستند که سرمایه ها را متراکم می سازند، از منابع طبیعی بهره برداری می کنند، سازمانهای اجتماعی، اقتصادی وسیاسی را می سازند و توسعه ملی را به جلو می برند. ضرورت بررسی نیروی انسانی و مسائل مربوط به آن و لزوم توجه به این امر نیز در اصل۲۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مورد تاکید قرار گرفته است………

ماهنامه صنعت خودرو ( www.sanatekhodro.com

منبع

تجربیات کشورهای فرستنده نیروی کار در آسیا عنوان

ترجمه : رضا مرتضایی    نویسنده

فرمت : قابل ویرایش | WORD | صفحات : ۱۱۵

*************************************

نکته : فایل فوق  قابل ویرایش می باشد

برای مشاهده سایر عناوین برروی لینک زیر کلیک بفرمایید