شناسه پست: 18314
بازدید: 373

ويروس های رايانه ای
پيشگفتار
عبارت«ويروس هاي كامپيوتری» مدتی است كه در فرهنگ اصطلاحات كامپيوتری جای خود را به خوبی باز كرده است و نه تنها كاربران و استفاده كنندگان از كامپيوتر ، بلكه ديگرانی كه از دور هم با نام كامپيوتر آشنا هستند اين عبارت را كمابيش شنيده اند.
استفاده كنندگان از كامپيوترهاي شخصی بايد همواره از برنامه- ها، فايل ها و داده های غير قابل جايگزين خود در مقابل آتش، صدمات وارده به يك ديسك سخت، نرم افزارهای ضعيف از نظر برنامه نويسی، و نيز بسياری ديگر از صدما ت احتمالي محافظت نمايند.
به نظر کارشناسان بايد با مسئله ويروس هاي كامپيوتري به طورزير بنايي برخورد كرد. همان طور که همه ي مردم نمي توانند «پزشک» ، تبديل كردن همه برنامه نويسان به «ويروس كشاني» مجرب و كارآمد نيز امكان پذير نخواهد بود. ولي مي توان به برنامه-       نويسان و استفاده كنندگان از كامپيوتر درمورد ماهيت اين پديده توضيح داده شود و سپس بايد « كمك هاي اوليه»، به آن ها آموخته شود.
اين تحقيق از 3 بخش تشكيل شده است که در فصل اول تعاريف مربوط به ويروس ها وخصوصيات و محل زندگي و… ذکر شده است و در فصل دوم انواع ويروس ها و در فصل سوم راه هاي مقابله و پاک سازي ويروس ها آمده است و سعي شد ه است  موضوعات مهم ويروس هاي كامپيوتري آورده شود. براي بسياري از كلمات و اصطلاحات كامپيوتري نام لاتين آن نيز در پانوشت ذكر شده است.ودر پايان پاراگراف هايي که با حرف E   مشخص شده است  منبع آن اينترنت مي باشد.
فهرست مطالب
فصل اول :
ويروس کامپيوتري چيست؟……………………………
مقايسه ويروس هاي بيولوژيكي و كامپيوتر……………..
محل زندگي ويروس ها کجاست؟…………………………
خصوصيات ويروس ………………………………….
مراحل زندگي ويروس ………………………………
تاريخچه ويروس …………………………………..
برنامه هاي شبه ويروس…………………………….
دلايل ويروس نويسي………………………………..
کاربرد مفيد ويروس……………………………….
فصل دوم :
انواع ويروس……………………………………
انواع ويروس هاي نسل جديد………………………..
طبقه بندي انجمن بين المللي امنيت کامپيوتر از ويروس ها…..
فصل سوم :
آثار مخرب ويروس ها………………………………
چگونه مي توانيد بگوييد کامپيوتر شما ويروس دارد يا خير.. پيشگيري
پاک سازي ويروس ها………………………………..
روش هاي پاک سازي ويروس ها…………………………
فهرست منابع مورد استفاده……
فصل اول- آشنايي با ويروس هاي كامپيوتري
1-1-ويروس كامپيوتري چيست؟
يك ويروس كامپيوتري عبارت است  از يك برنامه كامپيوتري – نه كمتر و نه بيشتر – كه مي تواند خطر ناك نيز باشد. به زبان ساده مي توان گفت: ويروس كامپيوتري ،برنامه مخفي و كوچكي است كه باعث آلوده شدن برنامه هاي ديگر مي شود و مي تواند داده ها را دستكاري و يا تخريب نموده، سرعت سيستم را كاهش داده، باعث اغتشاش و عدم كارايي كامپيوتر شود.-2
ويروس هاي كامپيوتري خود به خود يا به طور طبيعي بوجود نمي آيند و به طريق سحر و جادو نيز ظاهر نمي شوند بلكه توسط افرادي هوشمند و آگاه  به سازمان كامپيوتر توليد- نوشته- مي شوند. بنابر اين ويروس كامپيوتر يك «نرم افزار» است و آنچه كه ويروس هاي كامپيوتري را از برنامه ها و نرم افزارهاي ديگر نظير برنامه هاي حسابداري ،انبارداري،ويرايشگرها و… ممتاز مي سازد، اين است كه: ويروس ها معمولا راندمان و كيفيت كار كامپيوتر را كاهش مي دهند و يا اينكه اصولا در مورد اطلاعات كامپيوتري «خرابكاري» مي كنند.-1
برنامه اي‌را ويروس مي ناميم كه همه ي ويژگي هاي زير را دارا باشد:
1- تغيير نرم افزارهايي كه به برنامه ويروس متعلق نيستند با چسباندن قسمتهايي از اين برنامه به برنامه هاي ديگر.
2-قابليت انجام تغيير در بعضي از برنامه ها.
3- قابليت تشخيص اين نكته كه برنامه قبلا دچار تغيير شده است يا خير.
4- قابليت جلوگيري از تغيير بيشتر يك برنامه در صورت تغييراتي در آن بواسطه ي ويروس.
5- نرم افزارهاي تغيير يافته ويژگي هاي 1 الي 4را دارا هستند.
اگر برنامه اي فاقد يك يا چند ويژگي هاي فوق باشد، نمي توان به طور قاطع آن را ويروس ناميد.E-
مهمترين خصوصيت ويروس  قدرت تكثير آن است. ويروس ها براي تكثير نياز به يك برنامه اجرايي دارند. يعني بيشتر ويروس ها در فايل هاي اجرايي جاي مي گيرند و آن ها را آلوده مي كنند. و كمتر ويروسي پيدا مي شود كه در يك فايل غير اجرايي جاي بگيرد و بتواند از طريق آن تكثير شود. بنابراين ويروس برنامه اي است كه مي تواند نسخه هاي اجرايي  از خود را در برنامه هاي ديگر قرار دهد. برنامه آلوده به ويروس مي تواند هر برنامه سيستمي يا كاربردي باشد كه شرايط مورد نياز براي پذيرش ويروس را داشته باشد. برنامه آلوده نيز، قادر است برنامه هاي ديكر را آلوده كند……..