شناسه پست: 16262
بازدید: 400

استان اصفهان
فهرست مطالب
موقعيت جغرافيايي و تقسيمات سياسي استان
جغرافياي تاريخي استان
قالی بافی
قالی کاشان
قلمکارسازی استان اصفهان
خاتم سازی اصفهان
ساخت و قلمزنی فرآورده های مسی و برنجی
منبت کاری
نمد مالی:
گيوه بافی و گيوه دوزی:
عبا بافی در نايين:
سفال و سراميک سازی در شهرضا:
پوست و پوستين دوزی:
مليله سازی در اصفهان:
سکمه دوزی و قلاب دوزی:
نگارگری در اصفهان
نقره سازی
مينا کاری اصفهان
کاشی سازی
طلا کوبی روی فولاد
قفل سازی
لاکی روغنی
سوزندوزی اصفهان
صحافی
هنرهای تشکيل دهنده مجموعه هنری ضريح
فيروزه کوبی
اصفهان
تاريخچه شهر اصفهان
بنا و يادمانهاي تاريخي
آرامگاه پير بكران  آرامگاه بابا قاسم  آرامگاه ميرفندرسكي
آرامگاه واله
آرامگاه صائب تبريزي  آرامگاه هماي شيرازي
آرامگاه بابا ركن الدين
آرامگاه مجلسي
گردشگاه و باغ هاي تاريخي چهارباغ   
كاخ چهل ستون
كاخ هشت بهشت عمارت عالي قاپو

تالار اشرف

مدرسه شمس آباد
مدرسه كاسه گران
منار جنبانمناره دارالضياء
مناره باغ قوشخانه
مناره چهل دخترمناره ساربان
مناره زيار
مناره راهروان
قلعه فارفا آن
كاروان سراي مهيار
پل الله وردي خان ( سي وسه پل )پل خواجوپل شهرستانپل مارنان جاذبه هاي طبيعي
آبشار كرد عليا
چشمه آب معدني ورتون
اماکن زيارتي و مذهبي
مسجد جامع عباسي (مسجد شاه)  مسجد شيخ لطف الله مسجد و مناره برسيان مسجد گار
مسجد سرخي
مسجد لبنان
مسجد ركن الملك
مسجد اريزان
مسجد قطبيه
مسجد سين
امامزاده اسماعيل
مسجد ايلچي
مسجد جارچي
امامزاده جعفر  امامزاده ابراهيم بقعه هارون ولايتبقعه ستي فاطمه
بقعه شاه سيد علي اكبر
كليساي وانككليساي بيت اللحم منابع و مآخذ
موقعيت جغرافيايي و تقسيمات سياسي استان
استان اصفهان با مساحتي حدود 105937 كيلومتر مربع بين 30 درجه و 43 دقيقه تا 34 درجه و 27 دقيقه عرض شمالي خط استوا و 49 درجه و 36 دقيقه تا 55 درجه و31 دقيقه طول شرقي از نصف النهار گرينويچ قرار دارد . اين استان كه در مركز ايران واقع شده است از شمال به استانهاي مركزي , قم و سمنان ؛ ازجنوب به استانهاي فارس و كهگيلويه و بويراحمد ؛ از شرق به استانهاي لرستان و چهارمحال بختياري محدود است . بر اساس آخرين تقسيمات كشوري ، اين استان داراي 17 شهرستان , 60 شهر ، 37 بخش و 116 دهستان و مركز آن اصفهان است .
جغرافياي تاريخي استان
در ادوار پيش , اصفهان نقش پلي را داشت كه قسمتهاي كم ارتفاع شرق فلات ايران را با سرزمين هاي كوهستاني غرب مرتبط مي ساخت و براي اطراق سرمازدگان كوهستان غرب و گرمازدگان و خستگان هواي خشك شرق , محل مناسب و مطلوبي بود . از اصفهان قبل از اسلام ، يعني دوره حكومت مادها و دوره شاهنشاهي هخامنشيان ، اشكانيان و ساسانيان اطلاعات زيادي در دست نيست و از آن دوره ها , آثار قابل توجهي بر جاي نمانده است . آنچه مسلم است , استقرار جلگه اصفهان درميان بيابان ها و كوه هاي خشك مركزي ايران از يك طرف و اهميت و موقعيت ارتباطي خاص آن در مركز فلات پهناور ايران از طرف ديگر , تاريخ و سابقه آن را به سابقه و قدمت كشور ايران مرتبط كرده است . پيش از برپايي پادشاهي مادها , اصفهان حد شرقي ممالكي بوده است كه بابلي ها از آن اطلاع داشته اند و به احتمال قوي جزو ناحيه ( انزان) يا (انشان) بوده است .
استان اصفهان يکی از بزرگترين مراکز توليد انواع مختلف صنايع دستی ايران محسوب می شود. اين استان از قديم الايام مهد هنرهای زيبا و صنايع ظريفه بوده است. تزئينات آجری، کاشی کاری، گچ بری و انواع خط در آثار تاريخی اصفهان، از حدود قرنها پيش تا دوره معاصر، بر اطراف و جوانب مناره ها و داخل و خارج مساجد، قصرها و هنرهای زری دوزی و قلم کاری، ترمه و نقره کاری و تذهيب و تحرير انواع کتاب، قرآن و قطعات نگارگری و نقاشی جملگی به مرکزيت هنری اصفهان گواهی می دهند.
سيم کشی، زرکشی، زربافي, گلابتون دوزی، پولک دوزی، زنجيره بافی، قالی بافی و نساجی از صنايع دستی رايج اصفهان است. اين صنايع در عهد شاهان صفوی رونق فراوان داشت. در دوران قاجاريه، بازار صنايع دستی در اصفهان از رونق افتاد. ولی بعد از انقلاب مشروطه باز توسعه يافت. به طور کلی طرح و نقش عموم مصنوعات دستی اصفهان اعم از فرش و قلمکار و ظروف قلم زنی و کاشی، دوختنی های روی پارچه تحت تاثير طرحهای تزئينی دوران صفويه قراردارد و طراحان اصفهان، به نسبت قدرت درک و مهارت خود از آثار قديمی اقتباس می کنند و با خلاقيت خود، آنها را زيباتر  می سازند. در حال حاضر اهم صنايع دستی استان عبارتنداز………………