شناسه پست: 14741
بازدید: 409

ذرت علوفه ای و سیلوی آن
فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول:خصوصیات گیاه شناسی ذرت                               
۱-۱- شکل ظاهری یک بوته ذرت
۱-۲- خصوصیات بوتانیکی ذرت
۱-۲-۱- ریشه
۱-۲-۲- ساقه
۱-۲-۳- برگ
۱-۲-۴- دانه ذرت
۱-۳- طبقه بندی ذرت
۱-۴- رشد
۱-۵- اکولوژی ذرت
۱-۶- آب وهوا
۱-۷- آبیاری
۱-۸- کود
۱-۸-۱- بررسی اثرات تنش آبی وکود پتاسیم بر عملکرد
ارقام ذرت علوفه ای
۱-۸-۲- اثرات کاربرد پتاسیم وروی در زراعت ذرت علوفه ای
۱-۸-۳- اثرات کود زیستی فسفاته بارور-۲
بر عملکرد ذرت علوفه ای
۱-۸-۴- اثر کود آبیاری بر مصرف کود وآب
بر ذرت علوفه ای
۱-۸-۵- اثرات کاربرد باکتر یها ی محرک رشد(PGPR)
بر عملکرد ذرت علو فه ای
فصل دوم:بررسی منابع                                                 
۲-۱- خصوصیات فنو لوژیکی
۲-۱-۱-کاشت تا سبز شدن
۲-۱-۲-کاشت تا انتقال مریستم رویشی به زایشی
۲-۱-۳-کاشت تا کاکل دهی
۲-۱-۴-گرده افشانی و کاکل دهی
۲-۲-خصوصیات رشد رویشی                                  
۲-۲-۱-تعداد برگ
۲-۲-۲-سطح برگ
۲-۲-۳-ارتفاع بوته
۲-۲-۴-گل آذین نر
۲-۲-۵-زاویه برگ
۲-۲-۶-ماده خشک
۲-۳-تاریخ کاشت
۲-۴-تراکم بوته
۲-۵- تناوب،آئیش و روشهای نوین زراعت ذرت
۲-۵-۱- تناوب وآئیش
۲-۵-۲- روشهای زراعی نوین
۲-۶- اهمیت اقتصادی                                                 
۲-۷- کارآیی مصرف انرژی در ذرت
فصل سوم:سیلو                                                             
۳-۱- کشت ذرت برای تهیه علوفه تازه وسیلو
۳-۲- راه و روش نگهداری علوفه
۳-۳- عملکرد وبهره برداری
۳-۴- انواع مواد سیلوئی
۳-۵- سیلو ذرت
۳-۶- فوائد سیلو کردن نباتات علو فه ای
۳-۷- روش پر کردن سیلو
۳-۸- گنجایش سیلو
۳-۹- استفاده از مواد افزودنی در سیلو
۳-۱۰-انواع ساختمان سیلو
۳-۱۰-۱- سیلوهای روی زمین
۳-۱۰-۲- سیلو های نیمه زیرزمینی
۳-۱۰-۳- سیلوهای زیر زمینی
۳-۱۱- روش کلی سیلو کردن گیاهان علوفه ای
۳-۱۱-۱- سیلوی گرم
۳-۱۱-۲- سیلوی معمولی(سرد)
۳-۱۱-۳- سیلو کردن با افزایش مواد
۳-۱۱-۴- سیلو کردن علوفه با رطوبت کم
۳-۱۲- آماده نمودن سیلو
۳-۱۳- تکنولوژی سیلو کردن ذرت
۳-۱۳-۱- سیلو کردن گیاه کامل ذرت
۳-۱۳-۲- سیلو کردن بلال ذرت
۳-۱۳-۳- سیلو کردن بقایای ذرت
۳-۱۳-۴- سیلو کردن بقایای ذرت با  افزودن آب و نمک
۳-۱۳-۵- سیلو کردن بقایای ذرت مخلوط با آب ملاس دار
۳-۱۳-۶- سیلو کردن بقایای ذرت مخلوط با تفاله
کارخانه های الکل سازی یا تفاله آبدار چغندر
۳-۱۳-۷-سیلوکردن بقایای ذرت مخلوط با
علوفه های سبز یا سایرعلوفه های آبدار
۳-۱۳-۸- سیلو کردن چوب بلال ذرت
۳-۱۴- روش برداشت مواد سیلو شده
۳-۱۵- استفاده از سیلو در تغذیه دام
۳-۱۶- ارزیابی کیفیت مواد سیلو شده
۳-۱۷- مصرف علوفه سیلو شده در تغذیه دام
۳-۱۸- تذکرات و یادآوری ها
منابع
مقدمه :
ذرت یکی از مهمترین گیاهانی است که به عنوان غذای اصلی در بسیاری ازکشورهای آمریکای مرکزی وجنوبی،آفریقا و قسمتی ازآسیا کشف شده ویکی از مهم ترین گیاهان تأمین کننده انرژی وپروتئین بوده وتولیدات سالانه آن نزدیک به ۵۰۰ میلیون تن می باشد .درایران نیزذرت به عنوان یک گیاه جدید درسال ۱۳۴۹ با تأسیس بخش تحقیقات ذرت وعلوفه درموسسه اصلاح وتهیه نهال وبذرهمراه با بررسیهای به نژادی وبه زراعی مورد توجه قرارگرفت . بطوری که درسال زراعی ۸۱-۸۰ سطح زیرکشت آن به مرز ۲۱۸۴۶۵ هکتاروتولید ۴۵/۱ میلیون تن رسید.کشت ذرت با توجه به تنوع آب وهوایی دربسیاری ازمناطق کشوربعد از برداشت غلات قابل گسترش است . در دنیا ودربین غلات ذرت بعد ازگندم وبرنج ازلحاظ اقتصادی وسطح زیرکشت مقام سوم را داراست. ولی ازنظرکل تولید مقام اول را به خود اختصاص داده واین درحالی است که به دلیل سازش پذیری با شرایط اقلیمی مختلف، روز به روز دردنیا درحال گسترش بوده. به طوری که امروزاز عمده ترین محصولات مناطق نیمه گرمسیر وگرمسیربه شمارمی آید[۸] . ذرت گیاهی است (c4)که از پتانسیل بالا برای تبدیل انرژی خورشیدی برخورداراست .سهم ذرت درتغذیه انسان ۲۵-۲۰%ودرتغذیه دام وطیور۷۵-۷۰% ودیگرفراورده های جانبی ۵% می باشد[۲۴]،طبق آخرین آمارسطح زیرکشت ذرت درایران ۰۰۰/۳۰۰ هکتاراست که ازاین مقداردرحدود ۰۰۰/۵۰ هکتار(۲۰%)به کشف ذرت سیلوی اختصاص دارد که استان تهران به ۰۰۰/۱۶ هکتارسطح زیرکشت ازنظرکاشت ذرت سیلوی دردرجه اول اهمیت قراردارد[۳۱] …………………