شناسه پست: 15182
بازدید: 352

مباحث نوین کشاورزی
فهرست مطالب
بارانهای اسیدی، نهشت مرطوب و علت افزایش بارندگی در مناطق کوهستان- دکتر موسوی بایگی.. 1
آلودگي خاک Soil pollution – دکتر فتوت.. 3
انواع آلاينده‌ها.. 6
فسفات‌ها.. 7
آلاينده‌هاي آلي.. 8
منابع آلوده کننده محيط.. 8
گياهان و فلزات سنگين.. 9
روشهاي اصلاح آلودگي فلزات سنگين.. 9
مطالعه ژنتيکي کيفيت نانوايي در گندم – دکتر شهریاری.. 10
استراتژی برای تغییر کشش پذیری خمیر:.. 14
بهينه سازي و مديريت مصرف آب در كشاورزي : (دکتر عليزاده).. 15
بررسي طرح افزايش توليد گندم در ايران- دکتر زارع.. 17
عوامل موثر بر افزايش توليد گندم.. 18
اهمیت و جایگاه گیاهان دارویی- دکتر فیلابی.. 19
تعريف گياه داروئي.. 21
کلزا: شناخت، پتانسیل ها و مدیریت تولید- دکتر عزیزی.. 22
دلايل اين وابستگي شديد.. 22
اهداف توسعه کشت کلزا.. 23
انواع کلزا:.. 23
تنوع زيستي اکوسيستم‌هاي کشاورزي – دکتر نصیری.. 27
روشهاي مطالعه Agrobiodiversity. 28
غناي گونه اي.. 30
بارانهای اسیدی، نهشت مرطوب و علت افزایش بارندگی در مناطق کوهستان- دکتر موسوی بایگی
تعريف آلودگي هوا:
ترکيب هواي خشک متشکل از ازت، اکسيژن، هليوم؛ آرگون؛ نئون و…. که 79% آن را ازت،8/19% اکسيژن و تنها حدود 1% را بقيه گازها تشکيل مي‌دهند. هر يک از گازهاي جو اگر از نسبتي که بايد در سهم خود داشته باشند زيادتر يا کم تر داشته باشند، هوا آلوده است.
آلاينده‌هاي هوا کدامند؟ آلاينده‌هاي هوا مي‌توانند ذرات جامد گردو خاک دود ناشي از سوخت‌هاي فسيلي، انواع گازهاي گلخانه اي و يا خوشه ‌هاي يوني از قبيل يون‌هاي سولفور و بنتريت و نيترات و آمونياک و … هستند ؟ آيا همه آلاينده‌هاي جوي مضرند خير بعضي آلاينده‌ها مفيدند، زيرا بسياري از آلاينده‌هاي جوي در فرآيند تشکيل بارندگي از اهميت ويژه اي برخوردار هستند. ذرات جامد و ريز گردو غبار و نمک با قطر بين راه تا اميکرون جزء اين دسته هستند. ذرات خيلي بزرگ و غول پيکر و ذرات خيلي ريز نمي توانند نقشي در تشکيل هستک‌هاي باران را داشته باشند. ذرات جامد با قطر اره تا تا اميکرون مي‌توانند به ارتفاعات بالاتر بروند و رطوبت جوي آن‌ها متراکم مي‌شوند و مي‌توانند به صورت قطرات باران برگردند.غلظت آلاينده‌هايي که در جو وارد مي‌شوند به طور مستقيم (آلاينده‌هاي اوليه) و موادي که از آن‌ها شکل مي‌گيرند (آلاينده‌هاي ثانويه) تابعي از شرايط جوي و فرآيندهايي است که در هنگام عبور سيستم‌هاي جوي اتفاق مي‌افتد مهم ترين آلاينده‌ها عبارت‌اند از NH4,NO2,SO2
 دي اکسيد سولفور SO2: منشا اصلي آن در جو فعاليت‌هاي انساني، فعاليت آتشفشاني و سوخت فسيلي است.
اکسيد‌هاي نيتروژن NO2: چشمه اصلي آن‌ها سوخت‌هاي فسيلي، زغال سنگ، فعاليت باکتري‌ها، رعد و برق، آتش سوزي جنگل‌ها، فعاليت‌هاي خورشيدي است گازها به دو طريق به زمين بر مي‌گردند:
1-      نهشت خشک= که در اثر نيروي وزن خود به زمين مي‌رسند
2-   نهشت مرطوب wet deposition= که در اثر بارش باران و … به زمين مي‌رسند يا مشخص مي‌کند که چه مقدار اسيد در اثر بارندگي به جو زمين وارد مي‌شود
DM(gMm2)=[M] (mgl-1)*Rainfall(mm)*10-3
DM= يون مورد نظر که رسوب مي‌کند
g=جرم
M=غلظت يون
Rainfall =مقدار بارندگي برحسب mm
آلاينده‌ها در اثر کمترين وزش باد به بالا مي‌روند و در قله کوهها جمع مي‌شوند که اين نشاندهنده آن است که آلوده ترين بارندگي در قله کوهها صورت مي‌گيرد.
بارندگي‌هاي اسيدي در خاک توليد H+ so4-2, H+ مي‌کنند و بعد وارد درياها مي‌شوند و با عناصر درون دريا ترکيب مي‌شوند.
در بسياري کشورها حد بحراني مقدار اسيد خاک را محاسبه کردند و اختلاف باران و خاک را پيدا کردند و راه حلي براي آن در نظر گرفتند. از مدلي استفاده کردند که ميزان نهشت آن را در محيط بدست آوردند. براي اين کار منطقه اي 25*25km در نظر گرفتند. اين منطقه را به 46*46 قسمت درجه بندي و ميزان باران اسيدي را که به اين منطقه وارد مي‌شود را برآورد کردند ميزان اسيد اين منطقه  را با ساحل اقيانوس اطلس مقايسه شد. بارندگي در ارتفاعات به مراتب بيشتر از مناطق دشت است آب استحصالي از ابر و مه 3 برابر بيشتر از اولين بارندگي است. ما از اين اطلاعات نتيجه مي‌گيريم که در قله کوه بارندگي 3 برابر بيشتر از دشت بود.
در قله کوه‌ها، ابرهاي قله اي وجود دارند که قدرت بارش ندارند ولي باعث بارندگي ابرهاي بالايي مي‌شوند لذا به آنها seeder-feeder مي‌گوييم. ابرهاي قله اي در هر ساعتي متر مربع 300-250 قطره آب دارند. افزايش تعداد قطرات آب در ابر موجب کاهش قطر قطرات آب در ا بر شده و لذا از مقدار بارندگي ماکزيمم مي‌کاهد. همچنين افزايش قطر قطرات موجب شکافتن هواي اطراف آن شده و لذا خطوط جريان در اطراف آن شکل مي‌گيرند. ما در جو شرايط invertion داريم. لايه نزديک زمين سرد و بالا گرم مي‌شود و برعکس شرايط معمول است و هوا به سمت بالا نمي تواند حرکت کند و يک علت آلودگي مي‌باشد.
آلودگي خاک Soil pollution – دکتر فتوت
آلودگي خاک
به آلودگي آبهاي سطحي و آلودگي آب‌هاي زير زميني تقسيم مي‌شوند. البته آلودگي هوا وجود دارد که مورد بحث ما نيست .اثر آلودگي بر روي رفتار گياه استinteraction with plant و اينکه اين آلاينده‌ها چگونه از چرخه‌هاي مختلف وارد زنجيره غذايي شده و به بدن انسان مي‌رسند تعريف آلودگي (از ديدگاه خاک): تجمع بيش از حد يک عنصر و ساده را که منجر به ضرر در انسان مي‌شود. طبيعت هيچ جا را به عنوان آلودگي نمي شناسد مثلا معدن مس به نظر طبيعت آلودگي نيست……………….