شناسه پست: 15303
بازدید: 364

نقاشی ایرانی
فهرست مطالب
مقدمه: 1
تاريخ نقاشي مينياتور و طراحي 6
قرن سيزدهم 7
دوره ايخانان 12
سبك جلايريان 20
عصر تيموريان 25
مكتب تبريز 27
مكتب شيراز 29
مكتب هرات 38
بهزاد و مكتب او 53
مكتب بهزاد در بخارا 68
عصر صفويه 74
رضا عباسي و مكتب او 94
نقاشي بعد از صفويه 113
تصاوير گل و بلبل 118
تاثير شعر و الهيات بر نقاشي 121
مقدمه:
بديهي است هنر هر ملتي نشانگر استعداد، ذوق، سليقه و توانايي و بروز روحيات فردي و اجتماعي آن ملت است. از اين رو با نگاهي گذرا بر تاريخ هنر ملل مختلف به وضوح در مي يابيم كه هنر حاصل تبلور آن بخش از فعاليت هاي انساني است كه با عناصري چون عاطفه، عقل، احساس و دين سرو كار دارد.
هنرها از گذشته بسيار دور الي ترين وسيله ارتباط بين افراد وجوامع مختلف بوده اند. زبان هنر، زباني است كه حد و مرز نمي شناسد و با بياني جذاب، افكار و انديشه ها و ارش هاي فرهنگي و هنري يك ملت را ثبت و پايدار مي سازد.
با بررسي آثار هنري نياكان خود مي توانيم با افكار، انديشه ها ، باورها و اعتقادات و توانايي هاي فني و خلاقيت هاي هنري آنان آشنا شويم.
از ميان هنرهاي گوناگون،‌هنر نقاشي مي تواند نزديك ترين پيوند را ميان جهان معقول و عالم محسوس برقرار سازد، زيرا اين هنر نه چون فن موسيقي به يك باره از توسل به نمودهاي مادي و عيني بر كنار است و نه چون پيكر سازي و معماري كاملا در بند شكل ها و قالب هاي جهان محسوس است. از آن جا كه در اين هنر، جهان چند بعدي كه در آن زندگي مي كنيم با قواعد و وسايل مخصوصي بر روي صفحه‌اي كه تنها داراي دو بعد يعني پهنا و درازا مي باشد منعكس مي گردد و به وسيله خط و رنگ و شكل، حالات گوناگون دروني و بيروني جهان و عوالم مربوط به دريافت انسان از عالم بازگو مي گردد.
از اين نظر يك قطعه نقاشي ممتاز در حد خود نموداري از مجموعه حقايق مربوط به هستي است و چون آيينه اي است كه براي نمايش عوالم گوناگون وجود در پيش ديدگان بيننده قرار گرفته شد…………….