مقاله اصلاح ساختار چایکاری و چایسازی با استفاده از تکنولوژی نوین
شناسه پست: 23902
بازدید: 438

مقاله اصلاح ساختار چایکاری و چایسازی با استفاده از تکنولوژی نوین

مقاله اصلاح ساختار چایکاری و چایسازی با استفاده از تکنولوژی نوین علیرغم جایگاه خاص صنعت گسترده چایکاری و چایسازی در اقتصاد ملی و رژیم غذایی مردم ایران که مصرف سرانۀ بالایی را در جهان به خود اختصاص داده است ، در اثر عوامل مختلف ( فنی – اجتماعی – اقتصادی ) آسیب های شدیدی به اقتصاد ملی به ویژه اقتصاد منطقۀ گیلان وارد آمده است . به طوری که صنعت چایسازی ایران تقریباً به مرحلۀ رکود و افت رشد رسیده است . به علاوه به علت عدم خودکفایی در تأمین چای ، سالانه مقدار زیادی چای از طرق مختلف ( قسمت عمده به صورت قاچاق ) وارد کشور شده و با توجه به واردات کنترل نشدۀ چای ، بیش از ۱۲۰ میلیون دلار ارز از کشور خارج شده که معضل بیکاری و مهاجرت و فقر را در منطقه افزایش داده است .

مقاله اصلاح ساختار چایکاری و چایسازی با استفاده از تکنولوژی نوین

از طرفی جایگاه چای در افق برنامۀ سال ۱۴۰۰ با هدف رسیدن به خودکفایی و با تولید ۱۳۰ هزار تن در سال در نظر گرفته شده است تا نه تنها در این زمینه به خودکفایی نایل شویم بلکه حتی مقدار قابل توجهی اشتغال ایجاد شود . بریا رسیدن به این هدف می باید از نرخ رشد کنونی ۱۳ درصد به سطح ۲۰ درصد برسیم . افزایش نرخ تا ۲۰ درصد و افزایش تولید ، نیاز به اجرای یک برنامۀ مدون و همه جانبه دارد که شامل افزایش عملکرد در واحد سطح و افزایش سطح زیر کشت می باشد .به این منظور یک برنامۀ تولیدی مشخص و دقیق و قابل اجرا برای افزایش سطح زیر کشت و واکاری ، ریشه کن کردن ، پر کردن جای خالی و غیره باید در نظر گرفته شود .

مقاله اصلاح ساختار چایکاری و چایسازی با استفاده از تکنولوژی نوین

ابتدا برای تولید این مقدار انبوه ( حدود ۲۰۰ میلیون اصله ) نهال های مرغوب و سالم ( diseode free ) و یکنواخت به ناچار نیاز به استفاده از روش های ریز ازدیادی و تکنیک های پیشرفتۀ امروزی است . همچنین برای اصلاح باغهای قدیمی و مخروبه لازم است که ارقام جدید مناسب از لحاظ رشد رویشی – اندازه و شکل ظاهری – کمیت و کیفیت عملکرد و مقاومت در برابر آفات و امراض و تنش های محیطی به ویژه ارقامی که به آب کمتری نیاز دارند باید از روش های نوین بیوتکنولوژی استفاده و جایگزین نمود . تکثیر از طریق روش های سنتی پر هزینه وقت گیر و نامطلوب مانند کاشت بذر – قلم زدن و پیوند زدن مورد تأیید نیست زیرا در تکثیر جنسی معایب زیادی از جمله تفرق صفحات در نتایج به وجود می آید . در تکثیر از طریق قلمه زدن بعضی از قلمه ها ریشه دار نمی شوند و یا مدت طولانی تا حدود ۲ سال در خزانه باقی می مانند و از طرفی برگهای قلمه خزان کرده و باعث خشک شدن و از بین رفتن قلمه ها می گردد . همچنین تکثیر از طریق پیوند بسیار وقت گیر و پرهزینه می باشد . به علاوه نهال های پیوندی دارای رشد اولیه کندی می باشد .

مقاله اصلاح ساختار چایکاری و چایسازی با استفاده از تکنولوژی نوین

مآخذ:

۱٫حسینی، جعفر.(۱۳۶۳) . روش های ازدیاد چای. نشریه ترویجی شماره ۴ دانشجوی زراعت دانشگاه تهران.

۲٫حسن پور ، معظم. (۱۳۷۷). چای کاری و فن آوری چای. انتشارات دانشگاه گیلان ،ایران.

۳٫زرگری ، علی: (۱۳۴۵) نباتات دوائی ، انتشارات امیر کبیر ، صفحه ۲۲۲تا ۲۲۶٫

۴٫صادق س فروشانی ، محمد رضا: ۱۳۷۰ ، بازار جهان چای ، از سری انتشارات بازار جهانی کالاها شماره ۷

۵٫هارلر – آر ، ترجمه حسن پیروزی : ۱۳۴۷ ، روش های کاشت و بازار یابی چای ، انتشارات بنگاه ترجمه و نشر کتاب ،

مقاله اصلاح ساختار چایکاری و چایسازی با استفاده از تکنولوژی نوین

۶٫www.biology of tea.com.net

۷٫www.parsbiology.com.net

۸٫www.teaprocessing.com

۹٫Harler, C.R. (1966). Tea growing. Oxford University press. London

۱۰٫Singh, I.D. (1979). Indian Tea germoplasm and its contribution to the world’s Tea industry. Two and a bud, 26 (1): 23-26.

۱۱٫Willson, K. C and M.N Cliffroad (1992). Tea cultivation to consumption. Chapman & Hall. London.

 

فرمت : قابل ویرایش | word | صفحات :  ۵۳

*******************************************************************************

نکته : فایل فوق قابل ویرایش می باشد

 برای مشاهده سایر عناوین برروی لینک زیر کلیک بفرمایید