پروژه قرنطینه نباتی و برخی از اصول و استانداردهای مرتبط با قرنطینه داخلی
شناسه پست: 6014
بازدید: 397

پروژه قرنطینه نباتی و برخی از اصول و استانداردهای مرتبط با قرنطینه داخلی

پروژه قرنطینه نباتی و برخی از اصول و استانداردهای مرتبط با قرنطینه داخلی قرنطینه در اصل Quadriginata (به زبان لاتین ) بوده که در زبان ایتالیائی Quarantina و در زبان فرانسوی Quarantaine نامیده شده و به اختصار Quarantine گفته می‌شود که با هدف جلوگیری از ورود و استقرار و اشاعه بیماریهای مسری بخصوص طاعون از مرزها ( بخصوص مرزهای آبی ) اعمال می‌شده و در بنادر تا ۴۰ روز (از دوره کمون عامل بیماری تا ظهور علائم مرض) از تخلیه کشتی ها ممانعت بعمل می آمد .

مقاله حاضر به بررسی قرنطینه نباتی و برخی از اصول و استاندارد های قرنطینه داخلی در قالب ۳ فصل می پردازد. فصل اول به کلیات و فصل دوم استانداردهای بین المللی موازین بهداشت گیاهی و فصل سوم: بازرسی و جمع آوری آفات منطقه و چگونگی صدور گواهی بهداشت نباتی می پردازد.

نگهداری شفیره و تخم حشرات

 دقیق‌ترین روش برای بدست آوردن اطلاع از اولین فعالیت‌های بهاره یک حشره مضر عبارتست از نگهداری تخم ، شفیره و یا حشره کامل آن در قفس‌های مخصوص است که در تحت شرایطی طبیعی نگهداری می‌شود. مثلاً در مورد مگس‌های گیلاس ، تعداد زیادی از شفیره این آفت را از زیر درختانی که در سال قبل با شدت آلوده بودنددر طول زمستان جستجو و جمع آوری می کنند . ۲۰ تا ۵۰ عدد از این شفیره‌ ها را بقسمی که در طبیعت وجود دارند در هر متر مربع خاک قرار می‌دهند و یا محل‌هائی را که آلودگی طبیعی دارند علامتگذاری و تحت نظر قرار می‌دهند نظر به اینکه مورچه و یا طفیلی‌های دیگر ممکن است به شفیره صدمه بزنند بهتر است آنها را در ظروفی با تور سیمی که دور آن پارچه‌ای لفاف شده باشد طوری در خاک قرار داد که نور خورشید بخاکی که شفیره در آن قرار دارد بتابد .

پروژه قرنطینه نباتی و برخی از اصول و استانداردهای مرتبط با قرنطینه داخلی

فهرست مطالب
فصل اول
کلیات۱
۱-نگاهی گذرا بر مبارزه با آفات گیاهی۲
۲-قرنطینه۴
۳-سابقه قرنطینه در دنیا ۴
۴-سابقه قرنطینه در ایران۵
۵-همکاری های بین المللی حفظ نباتات ۷
۶-مفاهیم کاربردی اصطلاحات بهداشت گیاهی۱۰
فصل دوم
استانداردهای بین المللی موازین بهداشت گیاهی۱۴
۱-آفات بومی۱۵
۲-آفت قرنطینه ای ۱۵
۳-عوامل قرنطینه ای ۱۵
۴-نظارت و مراقبت بر وضعیت آفات گیاهی در منطقه ۱۵
۵-نظارت و مراقبت بر منابع عمومی اطلاعات۱۶
۶-نظارت و مراقبت با انجام بازدیدهای ویژه ۱۶
۷-بازدیدهای ویژه از آفت۱۷
۸-بازدیدهای ویژه از کالا۱۸
۹-نظارت صحیح ۱۹
۱۰-نیازهای فنی خدمات تشخیص۱۹
۱۱-ثبت و نگهداری۱۹
۱۲-تعیین وضعیت آفت۲۰
۱۳-شرایط کلی برای تعیین وضعیت آفت۲۱
۱۴-سوابق آفت۲۱
۱۵-اعتبار اطلاعات مربوط به آفت۲۲
۱۶-ناحیه عاری از آفت۲۴
۱۷-شرایط کلی نواحی عاری از آفت۲۵
۱۸-برنامه ریشه کنی آفت۲۸
۱۹-فرایند برنامه ریشه کنی۲۸
۲۰-تیم مدیریت و اجرای برنامه ریشه کنی۲۹
۲۱- شرایط قرنطینه ای شدن آفت۳۴
۲۲- رفتار و خصوصیات عوامل غیر بومی و جدید ۳۴
۲۳- مقایسه آفات قرنطینه ای و آفات غیر قرنطینه ای تحت کنترل و آفات معمولی۳۸
۲۴-بازرسی۴۲
۲۵-بازرسی عینی۴۳
۲۶-بازرسی ویژه ۴۴

پروژه قرنطینه نباتی و برخی از اصول و استانداردهای مرتبط با قرنطینه داخلی

۲۷-کلاس بندی کالاهای کشاورزی و چگونگی نمونه برداری از آنها۴۵
۲۸-کالاهای کلاس یک ۵۰
۲۹-کالاهای کلاس دو ۵۰
۳۰-کالاهای کلاس سه ۵۲
۳۱-کالاهای کالای چهار۵۳
۳۲-کالاهای کلاس پنج ۵۵
۳۳-کالاهای کلاس شش۵۶
۳۴-کالاهای کلاس هفت ۵۸
۳۵-کالاهای کلاس هشت ۵۸
۳۶-کالاهای کلاس نه ۵۹
۳۷-کالاهای کلاس ده۶۱
فصل سوم  بازرسی و جمع آوری آفات منطقه و چگونگی صدور گواهی بهداشت نباتی
۱-روش های جمع آوری نمونه حشرات ۶۳
۲-نگهداری شفیره و تخم حشرات ۶۵
۳-باز و پهن کردن (اتاله کردن) و خشک کردن حشرات۶۷
۴-تهیه پرپاراسیون لارو و حشره۶۸
۵-فرمول تهیه الکل های مختلف الغلضه۶۹
۶-تخمین میزان الودگی مزارع و باغات به آفات گیاهی۷۰
۷-محاسبه تخمین آلودگی دانه ها در انبار۷۴
۸-فهرست عوامل قرنطینه داخلی مزارع و باغ های کشور در ده ساله اخیر۷۸
۹-اقدامات بهداشت گیاهی برای جلوگیری از انتقال، ریشه کنی و کنترل عوامل قرنطینه داخلی در مناطق آلوده کشور۸۰
۱۰-مقررات صدور گواهی بهداشت نباتی برای کالاهای صادراتی۸۳
۱۱-اهداف و مسئولیت های مدیریت سیستم صدور گواهی بهداشت نباتی۸۴
۱۲-مسئولیت های بازرس۸۶
۱۳-جایگزینی گواهی بهداشت مفقود شده ۸۷
۱۴-مسئولیت های صادر کننده کالا ۸۸
۱۵-روند کار بازرسی و صدور گواهی بهداشت گیاهی۸۹
منابع۹۰

فرمت :  قابل ویرایش | word | صفحات : ۹۰

*******************************************************************************

نکته : فایل فوق قابل ویرایش می باشد

 برای مشاهده سایر عناوین برروی لینک زیر کلیک بفرمایید