شناسه پست: 8337
بازدید: 413
مطالعات معماری زیست شناسی
فهرست مطالب
 كنترل باد يا جريان هوا 1
تابش آفتاب بر پنجره 2
مشخصات اقليمي گرگان 4
تابش آفتاب 5
كاربرد گياهان در معماري 7
گياهان براي كاهش تشعشع و انعكاس‌ها 8
زواياي تابش خورشيد به زميتدر چهار فصل (گرگان) 10
خاك 11
پوشش گياهي 12
زيست‌شناسي ساختمان 13
توصيه‌هاي مربوط به شرايط اقليمي داخلي 14
گرم كردن فضا 16
انسان و رنگ 17
اطلاعات در مورد صاحب كار 19
فاكتورهاي اصلي طراحي 20
مصالح سنگي 21
ديوارهاي خارجي 23
شومينه‌ها 24
سرويس‌هاي بهداشتي:‌ اتصالات 25
تخليه هوا و تهويه مطبوع 28
عايق‌هاي صوتي 30
ايمني در برابر صاعقه 33
پنجره‌ها: پوشش بيروني 35
درها: اندازه‌ها و چهارچوب‌ها 37
سيستم‌هاي قفل كننده 38
پله‌ها 40
عمليات خاكي 42
نكات ساختاري 43
فضاي انباري 45
آشپزخانه ها 46
اتاق خوابها 51
حمام 52
پاركينگ سرپوشيده 55
سونا 56
فضاهاي درخواستي 60
فضاهاي درخواستي پدر خانواده 60
مادر خانواده 63
فرزند بزرگ خانواده 66
فرزند دوم خانواده 68
فرزند سوم خانواده 70
پيوست‌ها
كنترل باد يا جريان هوا
جريان‌هاي باد تاثير مستقيم بر ميزان تحمل درجه حرارت و رطوبت محيط زيست انسان دارد. نسيمي ملايم در روزهاي گرم و مرطوب تابستاني لذت‌بخش است، ولي بادهاي شديد و دائمي محيط نامطلوب ايجاد مي‌كند. قرن‌هاست كه از گياهان براي كاستن شدت (بادشكن) باد استفاده مي‌شود. ميزان كاهش و تغيير جهت باد، بستگي به ارتفاع و تراكم و فرم و پهناي گياهان كشت شده دارد، ولي ارتفاع گياه مهمترين عامل تعيين كننده ميزان حفاظت است.
استفاده از گياهان و ايجاد بادشكن
با كشت درختان در مكان مناسب، از انعكاس اين نور زننده به چشم ناظر ممانعت مي‌شود.
تابش آفتاب بر پنجره
پنجره‌ها كه ساختمان در تغيير دماي هواي داخلي آن تاثير فراواني دارند، مخصوصاً وقتي آفتاب به طور مستقيم به داخل بتابد، اثر حرارتي پنجره خيلي بيشتر از ديوارها بوده و فضاب داخلي بلافاصله پس از دريافت تابيش مستقيم آفتاب گرم مي‌شود. در صورتي كه ساختمان از مصالح ساختماني سبك ساخته شده باشد، اين افزايش گرما بيشتر محوس خواهد بود.
يكي از ويژگي‌هاي معماري مدرن، استفاده زياد از سطوح شيشه‌اي در ساختمان است. اين موضوع و همچنين استفاده روزافزون از مصالح ساختماني سبك، باعث گرديده تغيير قابل ملاحظه‌اي در رابطه بين وضعيت هواي داخلي يك ساختمان و هواي محيط اطرافش بوجود آمده و در تابستان گرماي بيش از حد در فضاي داخلي اكثر ساختمان‌ها حتي در مناطق معتدل و سرد ايجاد شود. مقدار اشعه‌اي كه به‌طور مستقيم از شيشه عبور مي‌نمايد، به زاويه برخورد اشعه به سطح شيشه بستگي دارد. هرچه اين زاويه از 45 درجه بيشتر شود، مقدار اشعه عبور يافته از شيشه كاهش مي‌يابد و وقتي زاويه برخورد از 60 درجه بيشتر باشد، كاهش زيادي در مقدار اشعه عبور كرده از شيشه رويي داده مي‌شود و مقدار اشعه منعكس شده از سطح شيشه افزايش مي‌يابد.
تاثير جهت پنجره
تاثير جهت پنجره در دماي هواي داخلي يك اطاق به مقدار زيادي به وضعيت تهويه طبيعي در آن اطاق و وضعيت سايه‌بان بستگي دارد.
موقعيت پنجره و تاثير آن در وضعيت تهويع طبيعي
موقعيت پنجره نسبت به جهت وزن باد تاثير قابل ملاحظه‌اي در وضعيت تهويه طبيعي در داخل يك اتاق مي‌گذارد. اصل براي ايجاد يك تهويه موثر و قابل استفاده، اين است كه قسمت‌هاي بازشو در دو سمت رو به باد و پشت به باد قرار داشته باشد. نتيجه آزمايشات و مشاهدات نشان داد كه بدون تغيير تمام نقاط اتاق تحت تاثير جريان هوا قرار گرفته و باد با يك حركت دايره‌اي شكل در طول ديوارها و گوشه‌هاي اتاق به جريان مي‌افتد. در صورتي كه پنجره‌هاي اتاقي در ديوارهاي مجاور هم قرار داشته باشد، وضعيت تهويه طبيعي،‌ زمان مطلوب خواهد بود كه جهت وزش باد عمود بر سطح پنجره رو به باد باشد.