خانه » پروژه » کشاورزی و دامپروری » مقاله نقش ریشه و پایه های درختان میوه در سازگاری با عوامل
مقاله نقش ریشه و پایه های درختان میوه در سازگاری با عوامل

مقاله نقش ریشه و پایه های درختان میوه در سازگاری با عوامل

دانلود مقاله نقش ریشه و پایه های درختان میوه در سازگاری با عوامل

 نقش ریشه و پایه های درختان میوه در سازگاری با عوامل محیطی    

مقدمه

ریشه ها اغلب فراموش شده بوده اما اندام بسیار مهمى از نظام درخت میوه هستند.دلیل فراموش شدگى آنها سختى دیدن آنهاست و اساساً زیر کف باغ دیده شدنى نیستند.ریشه ها اگرچه دیده نمى‌شوند ولى‌بطور معنى دارى رشدبوده و کارکرد درختان میوه را تنظیم مى‌کنند.به دلیل تنگناهاى موجود در دیدن آنها اطلاعات مربوط به سیستم ریشه اى درخت میوه محدود تر از اطلاعات مطالعه شده است.به هر صورت دانش درباره رشد و نمو ریشه و تنظیم ریشه بکار گرفته شده بوسیله پایه به اداره بهتر باغ منجر خواهد شد.هنگام بررسى درختان میوه در باغ باید به یاد بیاوریم که آنها یک نظام واقعى ژنتیکى مرکب هستند.یک درخت ترکیبى از بخش هوایى یعنى رقم میوه یا پیوندک و یک رقم پایه است.ریشه ها باید به همان اندازه مورد توجه قرار گرفته که بخشهاى هوایى‌مدیریت مى‌شوند.

مورفولوژى ریشه

ریشه عضوى از گیاه است که معمولاً در داخل خاک قرار داشته املاح محلول و آب را براى تغذیه گیاه از زمین جذب مى کند.در تعریف ریشه و مقایسه آن با ساقه،ریشه فاقد برگ است.گرچه ریشه نهاند انگان بطور عادى فاقد برگ است ولى‌با اثر دادن هورمونها و تغییر محیط کاشت مى‌تواند تحول یافته و برگ دار شود.ریشه اصلى دو لپه اى ها از رشد ریشه چه حاصل شده با دوام است و تا آخر عمر گیاه باقى مى‌ماند.در صورتیکه در تک لپه اى ها ریشه اصلى زود از بین رفته و ریشه هاى نابجا جانشین آن مى گردند.ریشه هاى نابجا در گیاهان تک لپه مانند گندم و ذرت معمولاً در نزدیک خاک و در محل یقه ظاهر مى‌شوند.ریشه هاى فرعى در نهاند انگان دو لپه اى با نظم و قاعده ثابتى در اطراف ریشه هاى اصلى ظاهرشده و رشد مى‌کنند.

نقش ریشه و پایه های درختان میوه در سازگاری با عوامل

فهرست مطالب

مقدمه۳

مرفولوژی ریشه۴

رشد ریشه های درختان۵

اعمال ریشه های درختان میوه۷

پایه ها و عوامل طبیعی۹

راندمان محصول۱۰

انواع پایه ها و کنترل رشد۱۲

عوامل محیطی مختلف۱۴

کنترل رشد۱۸

پایه های گیلاس۱۸

پایه های آلو۱۹

پایه های هلو و زرد آلو۲۰

پایه های درختان آجیلی۲۱

پایه های انگور۲۲

شناسایی انواع سرما۲۵

درجه بروز خطر۲۹

انواع یخبندان۳۱

علایم خسارت و سرمازدگی۳۲

روشهای حفاظت نباتات از سرما و یخبندان۳۴

منابع۳۸

تصاویر

منابع:

  • روی سی.زم /رابرت اف.کارلسون/۱۳۷۵/پایه های درختان میوه/ترجمه:رادنیا،حسین/انتشارات نشر/آموزش کشاورزی
  • فاست.میکلوس/۱۳۷۷/فیزیولوژی درختان میوه مناطق معتدله/ترجمه:طلائی،علیرضا/انتشارات دانشگاه تهران
  • وست وود.م ان/۱۳۷۵/میوه کاری در مناطق معتدله/ترجمه:رسول زادگان،یوسف/انتشارات دانشگاه صنعتی شریف اصفهان
  • قهرمان.احمد/۱۳۷۸/گیاه شناسی پایه/انتشارات دانشگاه تهران
  • آندرسون.مایر.بونیگ.فرایتان/۱۳۷۴/فیزیولوژی گیاهی/ترجمه:لسانی،حسین-مجتهدی،مسعود/ انتشارات دانشگاه تهران
  • معینی،مهندس عباس علی/مبانی علمی پرورش درختان میوه
  • فرانسیس.چارلز/کشاورزی پایدار در مناطق معتدله
  • سالاردینی،علی اکبر/حاصل خیزی خاک
  • بلک.برنت/دنیس/فرانک/۱۳۸۰/فیزیولوژی درختان میوه:رشد و نمو/ترجمه راهمی- مجید/انتشارات جهاد کشاورزی دانشگاه مشهد

فرمت : قابل ویرایش | WORD | صفحات : ۴۳

*************************************

نکته : فایل فوق قابل ویرایش می باشد

 

اشتراک گذاری مطلب

تمام حقوق مادی , معنوی , مطالب و طرح قالب برای این سایت محفوظ است