شناسه پست: 15984
بازدید: 449

سدها واثرات تخريبي آن برروي محيط زيست و انسان 
فهرست مطالب
چكيده:
مقدمه:
ناهنجاري هاي زيست محيطي سد ها در جهان:
پيامدهاي كمي وكيفي زيست محيطي  سدها وآب بندها
1- پيامدهاي زيست محيطي رود نيل و سد آسوان
2- مشكلات زيست محيطي‌قاره سياه
3- توسعه منابع آبي بر روي رودخانه آماوزن
4- نيروگاه برقابي استراليا ، درياچه پدر Lake pedder))
5-بررسي هاي زيست محيطي سد ناگي ماروس درمجارستان
6-ناهنجاري هاي زيست محيطي سدها در سري لانكا
7-رود سينا ماري و سد پتيت سات( (Petit Sout  ومشكلات زيست محيطي آن
8-سد هاي كشور و مسايل زيست محيطي مترتب بر آن
نتيجه‌كلي:
11ـ10 : روند مطالعات زيست محيطي سد هاي كشور
منابع ومآخذ
چكيده
از زمان هاي بسيار كهن تا به امروز احداث سد به عنوان يك راه حل منطقي و مناسب براي تامين آب جهت مصارف كشاورزي ، صنعت و شرب ، كنرل سيلاب ، توليد انرژي از نوع برقابي ، كنترل كيفي ، وغيره  شناخته شده است . عملكرد اين سازه هاي آبي به صورت اثرات اجتماعي ـ اقتصادي و اكولوژيكي به صور گوناگون ازجمله توليد غذا ، تامين انرژي ، جلوگيري از خطرات سيل و خسارات مالي و جاني ناشي از آن ، آشكار گرديده و در نهايت اين منابع آبي موجب توسعه و ارتقاي سطح زندگي جوامع بشري گرديده اند .
همانطور كه مي دانيم اگر در ساخت يك سد تمامي عوامل در جهت مثبت عمل نمايند ، اين انتظارات به طور مشخص در قالب اهداف (( احداث سد )) گنجانيده شده است . در مناسب ترين حالت ، بدون تغييرات اكولوژيكي شگرف كه منجر به انهدام و تخريب سيستم اكولوژيك گردد ، احداث سد مزاياي بي شماري به همراه خواهد داشت .
در حاليكه  ساخت و بهره برداري از هزاران سد كه در طي 50 سال گذشته احداث شده اند نشان مي دهد كه طرح اينگونه منابع ذخيره آب همواره با موفقيت همراه نبوده و در پاره اي از مواقع موانع و مشكلاتي بروز نموده كه اهداف اصلي از ساخت سد را به خطر انداخته است .
در مواردي به اهداف ساخت سد مانند : تامين آب ، توليد انرژي و غيره  نيز دست مي يابيم ، اما اين سازه هاي آبي و درياچه هاي آنها در هنگام ساخت و بهره برداري تغييرات نامناسب فيزيكي ، شيميايي ، بيولوژيكي ، بهداشتي و نهايتا تغييرات شديد اكولوژيكي را در اقصي نقاط جهان پديد آورده اند .درين مطالعه سعي گرديده كه ناهنجاريهاي سد هاي معروف جهان از نظر زيست محيطي مورد بررسي قرار گيرد
واژه هاي كليدي: سد ، محيط زيست ، ،تخريب محيط،انسان ناهنجاريهي زيست محيطي……………….