شناسه پست: 15532
بازدید: 379

اثرات بسته بندي بر بازاريابي
فهرست مطالب
مقدمه 1
تعاريف بسته بندي 4
پيش نيازها و تعاريف اوليه: 5
شناسايي مواد مختلف قابل استفاده در بسته بندي: 8
مزاياي استفاده از كاغذ در بسته بندي را مي توان چنين بر شمرد: 8
مزاياي استفاده از پلاستيك ها: 9
بسته بندي وسيله اي براي افزايش قابليت رقابت در بازار 10
ويژگي هاي عمومي بر چسب بسته بندي مواد غذايي 13
تعاريف و اصطلاحات: 13
ويژگي هاي نشانه بر چسب مواد غذايي 14
نام و نشاني 17
آگاهي هاي عمومي 18
زبان 18
5- نتيجه گيري، پيشنهادات 19
منابع 24
 

مقدمه
در جوامع صنعتي امروزي، بسته بندي از جمله مهمترين عوامل موثر در فرايند توزيع و فروش كالا محسوب مي شود. انسان از دورترين ادوار تاريخ به دليل نوع زندگي، مهاجرت و سفر، همواره به نوعي نيازمند بسته بندي بوده است ولي شكل نوين بسته بندي در اثر تحولات قرن 16 و پس از آن پديد آمد. حال به بررسي  عوامل موثر در تحول بسته بندي مي پردازيم.
اين عوامل عبارت بودند از:
1-    توسعه ارتباطات تجاري
2-    توانايي در ساخت و ضروف متنوع و مختلف
3-    قابليت مشخص نمودن كالا توسط نام ها و عناوين تجاري (Mark Trade)
4- گسترش سواد خواندن كه در اثر اختراع چاپ (در قرن 15 ميلادي) پديد آمده بود و به مردم اين امكان را مي داد تا نام ها و مشخصات كالاها را روي ظروف و بسته‌ها بخوانند.
در اواخر قرن هجدهم و اوايل قرن 19 نيز دو ابداع جديد و همزمان، تاثير بسزايي در رشد بسته بندي پديد آورد:
–         اختراع ماشين كاغذ سازي در سال 1798 در فرانسه
–         ابداع تكنيك چاپ سنگي (ليتوگرافي) در سال 1798 در آلمان
اما تحول اساسي تري در بسته بندي با ابداع شيوه جديد در سال 1809 ميلادي پديد آمد. در اين زمان جمعي از سربازان فرانسوي تحت فرماندهي ناپلئون در اثر استفاده از مواد غذائي و سبزيجات فاسد دچار بيماري شده و كارائي نظامي خود را از دست داده بودند، مشكل به حدي جدي بود كه ناپلئون حل آنرا در ميان مردم به مسابقه گذاشت و براي آن جايزه اي تعيين كرد. نيكلاس آپرت يك قناد فرانسوي ادعا كرد كه مي تواند با بسته بندي سبزيجات در ظروف خاص از فساد آنها جلوگيري نمايد ولي ايده او در اجرا موفق نبود تا آنكه يكسال بعد فردي انگليسي به نام پيتر وراند Verand Peter براي اولين بار مجوز توليد ظروف فلزي از جنس قلع را دريافت كرد. اين ظروف بعد ها به صورت قوطي كنسور جايگاه خاصي در بسته بندي مواد غذايي پيدا نمود……………..