شناسه پست: 12666
بازدید: 507

تغذیه  در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه

فهرست مطالب
1-1- لزوم و اهمیت حمایت تغذیه ای در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه: ۳
۱-۱-۱- هدف از حمایت تغذیه ای: ۳
۲-۱-۱- شیوع سؤ تغذیه و انواع آن در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه: ۴
انواع سؤ تغذیه: ۴
ب) کوارشیورکرو یا سؤ تغذیه هایپوآلبو مینمیک: ۵
۳-۱-۱-عوارض ناشی از سؤ تغذیه و اهمیت حمایت تغذیه ای در بیماران ICU: 6
2-1- ارزیابی وضعیت تغذیه ای در تشخیص بیماران دچار سؤ تغذیه در ICU: 8
1-2-1- بررسی سابقه بیمار از نظر بیماری، اجتماعی و تغذیه: ۹
۲-۲-۱- معاینات فیزیکی برای مشاهده علائم سؤ تغذیه: ۹
۳-۲-۱- اندازه گیری های آنتروپومتریک: ۱۰
۱-۳-۲-۱- قد: ۱۱
۲-۳-۲-۱- وزن: ۱۱
۴-۳-۲-۱- Body Composition: 14
2-4-3-2-1- محیط میانی بازو و  MAMC: 15
4-2-1- پارامترهای بیو شیمیایی: ۱۶
۱-۴-۲-۱- پروتئین های احشایی: ۱۶
۱-۱-۴-۲-۱- آلبومین: ۱۷
۲-۱-۴-۲-۱- پره آلبومین: ۱۸
۳-۱-۴-۲-۱- ترانسفرین: ۱۹
۴-۱-۴-۲-۱- رتینول باینرنیگ پروتئین (RBP): 20
2-4-2-1- پروتئین توتال: ۲۰
۳-۴-۲-۱- ارزیابی میزان فعالیت سیستم ایمنی: ۲۰
۴-۴-۲-۱- Creatinine Height Index  (CHI): 22
5-4-2-1- تعیین نیتروژن بالانس: ۲۲
۶-۴-۲-۱- ارزیابی هماتولوژیکی: ۲۳
۷-۴-۲-۱- ارزیابی کلی بیمار از نظر ظاهری (SGA) 24
3-1- روش های محاسبه ی مقدار کالری، پروتئین و آب مورد نیاز: ۲۴
۱-۳-۱- روش های محاسبه مقدار کالری مورد نیاز: پ.. ۲۴
۱-۱-۳-۱- محاسبه مقدار کالری مورد نیاز از طریق معادله هریس- بندیکت: ۲۵
۲-۱-۳-۱- محاسبه مقدار کالری مورد نیاز با استفاده از معادله “Ireto-Jones”: 26
4-1-3-1- کالریمتری غیر مستقیم: ۲۷
۲-۳-۱- روش محاسبه پروتئین مورد نیاز: ۲۸
۳-۳-۱- محاسبه میزان مایعات مورد نیاز: ۲۹
۳-۱- روش ها و تکنیک های مختلف غذا رسانی به بیماران بخش مراقبت های ویژه: ۳۰
۱-۴-۱- تغذیه روده ای (Enteral Nutrition): 31
1-1-4-1- انتخاب محل انفوریون: ۳۲
۲-۱-۴-۱- انتخاب روش انفوزیون در تغذیه روده ای: ۳۶
۳-۱-۴-۱- مواد مغذی ضروری جهت تغذیه روده ای: ۳۹
۴-۱-۴-۱- فرمولاسیون های روده ای: ۴۳
۵-۱-۴-۱- تغذیه روده ای و عفونت های باکتریایی: ۴۶
۶-۱-۴-۱- مشکلات ناشی از تغذیه روده ای: پ.. ۴۸
۱- ناسازگاری های فیزیکی: ۵۴
۲- ناسازگاری های مربوط به فرمولاسیون داروها: ۵۴
۳- ناسازگاری های فیزیولوژیک: ۵۵
۴- ناسازگاری های فارماکوکیتیکی: ۵۵
۷-۱-۴-۱- پایش تغذیه روده ای: ۵۷
۱-۱-۵-۱- تغذیه وریدی تام (TPN): 58
2-1-5-1- تغذیه وریدی جزئی (PPN): 58
3-1-5-1- فرمول های تغذیه وریدی: ۵۹
۴-۱-۴-۱- مشکلات تغذیه وریدی: ۶۱
۱-۵-۱- انتخاب روش حمایت تغذیه ای: ۶۵
به نام خدا
1-1- لزوم و اهمیت حمایت تغذیه ای در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه:
تغذیه ی مناسب برای تمامی بیماران بستری در بیمارستان، خصوصاً برای بیماران شدیداً بحرانی (critically ill patient) که بنا به دلایل مختلف قادر به حفظ وضعیت تغذیه ای خویش نیستند، یک نیاز اساسی محسوب می شود (1) چرا که تحقیقات نشان می دهد که حمایت تغذیه ای مناسب در بخش مراقبت های ویژه می تواند به طور چشمگیری مرگ و میر را کاهش دهد و به عبارت دیگر بیماران بیشتر در اثر مشکلات مربوط به سؤ تغذیه می میرند تا خود بیماری و برای جلوگیری از به وجود آمدن این مشکلات تغذیه مناسب، جایگاه ویژه ای دارد.(2)
1-1-1- هدف از حمایت تغذیه ای:
اهداف کلی حمایت تغذیه ای شامل موارد زیر می باشد:
الف) فراهم کردن حمایت تغذیه ای مناسب با وضعیت فیزیولوژیکی و تغذیه ای خاص برای هر بیمار به طور جداگانه
ب) پیشگیری یا درمان کمبود ریز مغذی ها و درشت مغذی ها
ج) تهیه ی مواد غذایی که با شرایط متابولیکی بیمار سازگار باشد
د) جلوگیری از ایجاد عوارض مربوط به سیستم انتقال مواد غذایی
ه) بهبود وضعیت فیزیولوژیکی بیمار(3)
2-1-1- شیوع سؤ تغذیه و انواع آن در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه:
سؤ تغذیه یکی از مشکلات عمده در TCV می باشد، چرا که مطالعات نشان می دهد 16% تا 80% بیماران در هنگام پذیرش در ICU دچار سؤ تغذیه هستند (7،6،5،4) و طی دوره اقامت در این بخش، با پیشرفت روند بیماری که می تواند با کاهش اشتهای بیمار و یا عدم توانایی بلع و در بعضی موارد عدم فعالیت مناسب دستگاه گوارش و نهایتاً جذب ناقص مواد غذایی و همچنین افزایش نیاز بیمار به مواد غذایی به علت پاسخ متابولیکی بدن او به استرس، پیشرفت کند.(8) به طوری که دیده شده در 60% از موارد سؤ تغذیه طی این دوره، پیشرفت می کند.(4) به عنوان مثال در یک مطالعه، مشاهده شد که بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه که 40% آنان در زمان پذیرش در بخش دچار سؤ تغذیه بودند، به طور میانگین 4/5% کاهش وزن داشتند که نشان از پیشرفت سؤ تغذیه ی این بیماران دارد. (6)……….