شناسه پست: 15420
بازدید: 394

حسابرسی فهرست مطالب
بخش اول- تاريخچه حسارسي در ايران1
تاريخچه حسابرسي در ايران1
بخش دوم- معرفي حسابرسي6
تعريف حسابرسي7
انواع شركتها و مؤسسات مشمول رسيدگي توسط مؤسساتحسابرسي7
هدف حسابرسي9
بخش سوم– جامعه حسابداران رسمي ايران11
هدف از تشكيل جامعه حسابداران رسمي‌ايران12
چارت هدف تشكيل جامعه حسابداران رسمي‌ايران13
اركان جامعه حسابداران رسمي‌14
نمودار سازماني جامعه حسابداران رسمي ايران15
الف ) شوراي عالي جامعه حسابداران ايران16
ب) هيأت مديره17
كارگروههاي تخصصي جامعه حسابداران رسمي ايران19
پ) هيأت عالي نظارت20
مؤسسات حسابرسي:21
رتبه‌هاي كاركنان شاغل در حرفه حسابرسي22
بخش چهارم- اصول حسابرسي26
اصول كلي حسابرسي28
دامنه حسابرسي28
معيارهاي مرتبط با استقلال حسابرسان29
طرح حسابرسي31
بخش پنجم- فرايند حسابرسي33
مراحل اساسي فرآيند حسابرسي34
قرارداد حسابرسي34
كاربرگ37
تقلب و اشتباه42
اشتباه42
مسئوليت مديريت (در مورد تقلب و اشتباه)42
مسئوليت حسابرسي (درمورد تقلب و اشتباه)43
گزارشگري تقلب و اشتباه43
انصراف از حسابرسي43
برنامه ريزي44
شواهد حسابرسي44
آزمون كنترلهاي داخلي44
آزمونهاي محتوا45
روشهاي كسب شواهد حسابرسي46
حسابرسي47
بخش  ششم– گزارش حسابرسي49
كليات حسابرسي50
اجزاي اصلي گزارش حسابرس50
مخاطب گزارش51
بند مقدمه52
بند دامنه رسيدگي53
بند اظهار نظر54
تاريخ گزارش55
نشاني حسابرس55
امضاي حسابرس56
نمونه گزارش حسابرسي مستقل56
گزارشهاي تعديل شده57
بخش هفتم- پروژه كار آموزي58
برنامه رسيدگي به وجوه نقد: بانكها صندوق وتنخواه گردان)59
برنامه حسابرسي بانكها59
برنامه رسيدگي به حساب صندوق61
رسيدگي به حساب تنخواه گردان61
برنامه رسيدگي به حساب اسناد دريافتي تجاري62
برنامه رسيدگي به حساب كاركنان64
برنامه رسيدگي به حسابها واسناد پرداختي65
اهداف رسيدگي:65
برنامه رسيدگي به حسابهاي پرداختي65
برنامه حسابرسي خريد67
برنامه رسيدگي67
رسيدگي به حساب فروش69
اهداف رسيدگي69
برنامه رسيدگي70
نكات قابل توجه طي رسيدگيهاي بعمل آمده در واحدهاي تجاري72
گزارش دوره كارآْموزي 74
نمونه اي از گزارش حسابرسي شهرداريها78
مقدمه78
بند حدود رسيدگي79
نكات قابل توجه طي رسيدگيهاي بعمل آمده در شهرداريها79
گزارش دوره كارآموزي82
بخش هشتم- ضمائم88
ليست حسابهاي شهرداريها89
چك ليست رعايت كنترل هاي داخلي98
بخش اول
تاريخچه حسابرسي در ايران
حسابرسي به عنوان يك حرفه، يك تخصص و يك رشته نوين، عمر نسبتا كوتاهي دارد و در جهان به كمتر از يكصد سال مي‌رسد. اما همزمان و همراه با تحولات شتاب آميز يكصد سال گذشته، حرفه حسابرسي نيز به سرعت خود را با شرايط و اوضاع و احوال زمان تطبيق داده و به عنوان يك دانش تخصصي مطرح شده است. علاوه بر نشريات مراجع و جوامع حرفه اي، مولفان و پژوهشگران متعددي رسالات، مقالات و كتابهاي گوناگوني را تهيه كرده اند كه به بيان اصول، روشها و عملكرد اين رشته از فعاليت مي‌پردازد. در عين حال فرآيند تكاملي حسابرسي با به كارگيري علوم و فنون ديگري مانند آمار و رياضيات، مديريت و سيستمهاي اطلاعاتي در حسابداري و حسابرسي همراه بوده و تغييرات وسيع در فناوري اطلاعات كه به گسترش فزاينده سيستم‌هاي كامپيوتري پردازش اطلاعات مالي انجاميد، حسابداري را متحول و تغييرات و تحولات سريع حسابرسي را الزامي‌كرده است. وضع قوانين و مقررات تازه حاكم بر واحدها و فعاليتهاي اقتصادي، تدوين اصول و ضوابط حسابداري حسابرسي و قوانين مالياتي نيز حسابرسي را به رشته اي پيچيده و پويا تبديل كرده است كه دامنه آن به سرعت گسترده مي‌شود و چشم انداز آتي آن حسابرسي مديريت و رسيدگي به آثار اجتماعي اقتصادي فعاليت واحدها يا حسابرسي اجتماعي را در بر مي‌گيرد.
نخستين باري كه در قوانين ايران به موضوع حسابرسي اشاره شد در قانون تجارت مصوب 1311 است كه طي آن مقرر شد مجموع عمومي‌هر شركت سهامي‌يك يا چند بازرس (مفتش) را از بين صاحبان سهام يا از خارج از آن انتخاب كند تا با رسيدگي به حسابها و اسناد و مدارك شركت، درباره اوضاع عمومي‌شركت و صورتهاي مالي كه توسط مديريت تهيه مي‌شود گزارش به مجمع عمومي‌صاحبان سهام در سال بعد بدهد.
استفاده از خدمات حسابداران خبره در امر حسابرسي مالياتي نخستين بار در قانون ماليات بر درآمد سال 1328 عنوان شد. قانون مزبور مقرر داشت هر موقع كه انجمن محاسبين قسم خورده در كشور تشكيل شود وزارت دارايي مكلف است نتيجه رسيدگي محاسبين قسم خورده را در مورد حساب يا ترازنامه بازرگانان يا شركتها بپذيرد و در اين صورت براي تشخيص ماليات، ديگر حاجت به رسيدگي به دفاتر مؤدي نخواهد بود. عليرغم اين حكم صريح قانون، اقدام عملي قابل ذكر در تشكيل و ايجاد مرجع حرفه اي حسابداري به عمل نيامد. در قانون مالياتي سال 1335 اين حكم قانوني عينا تكرار شد و در اجراي آن، آيين نامه مربوط در سال 1340 تهيه و تصويب شد و در آن علاوه بر ذكر مقرراتي راجع به اركان انجمن، تدوين اصول حسابداري و حسابرسي و موازين حرفه اي و اخلاقي حسابداران عضو انجمن نيز پيش بيني گرديد.
با تصويب قانون مالياتهاي مستقيم سال 1345، عملا تكيه گاه قانون انجمن محاسبين قسم خورده فرو ريخت و اين قانون مقرر داشت كه به منظور تعيين و معرفي حسابداران رسمي‌و فراهم آوردن براي بالابردن سطح معلومات حسابداري و تهيه زمينه مساعد براي تدوين و نظارت در اجراي موازين حرفه، كانون حسابداران رسمي‌تشكيل شود.
آيين نامه مربوطه به نحوه انتخاب حسابداران رسمي‌در سال 1346 و اساسنامه كانون در سال 1351 به تصويب رسيد و حسابداران رسمي، رسيدگي به دفاتر حساب و سود و زيان و ترازنامه مؤديان را از بعد مالياتي در موارد ارجاعي به عهده گرفتند.
اصلاحيه قانون تجارت مصوب 1347، شركتهاي سهامي‌عام را مكلف كرد كه به صورت حساب سود و زيان و ترازنامه شركت، گزارش حسابداران رسمي‌را نيز ضميمه نمايند- در سال 1359 دو لايحه قانوني مربوط به اصلاح پاره اي از مواد قانون مالياتهاي مستقيم، مواد راجع به حسابداران رسمي‌لغو و درنتيجه كانون حسابداران رسمي‌عملا منحل گرديد- در سال 1362 موضوع ادغام موسسات حسابرسي بخش عمومي‌مطرح شد و قانون تشكيل سازمان حسابرسي به تصويب رسيد. با تصويب اساسنامه قانوني سازمان حسابرسي در سال 1366، مؤسسات حسابرسي موجود در بخش دولتي ادغام و سازمان حسابرسي تشكيل شد………………..