شناسه پست: 18308
بازدید: 380

مقاله آفات مهم ذرت در ایران و مدیریت تلفیقی آنها
فهرست مطالب
پیشگفتار۱
مقدمه:۲
آفات مهم و کلیدی ذرت۳
کرم مفتولی                  Agriotes elongatus, Marsch5
مگس بذر و گیاهچه             Hylemia platura, Meign7
کلاغ                                                  Corvus corone L.9
شته ذرت                  Rhopalosiphum maidis Fitch.10
تریپس ذرت:                                   Anaphothrips spp11
کنه تارتن:                   Tetranychus urticae, koch12
زنجره‌های ذرت:                                Corn leafhoppers14
کرم برگ‌خوار ذرت:            Spodoptera exigua, Hbn15
کرم طوقه‌بر:                          Agrotis segetum Schiff16
کرم ساقه‌خوار اروپایی ذرت:  Ostrinia nubilalis Hb.18
کرم برگ‌خوار ذرت:               Mythimna lareyi Dup.21
کرم ذرت:                              Sesamia cretica Led23
کرم بلال ذرت:                        Heliothis zea Boddie26
آفات انباری۲۸
منابع:۳۵
منابع:
بهداد، ابراهیم، دائره المعارف گیاه پزشکی، ۱۳۷۵
جعفری‌پور، منوچهر، گزارش کمیته آفات و بیماری‌های گیاهی طرح توسعه کشت ذرت
حبیبی، جلال‌الدین، آفات مهم و کلیدی ذرت و عوامل و عملیات مورد کاربرد در مدیریت تلفیقی آنها جهت ارائه در گردهمایی آموزش آفات ذرت در مرکز تحقیقات کشاورزی قزوین، ۱۳۷۸
میرکریمی، اسداله، بررسی بیواکولوژیکی کرم ذرت Sesamina cretica در منطقه ورامین در نشریه مجله علوم کشاورزی ایران، جلد ۱۸، شماره‌های ۱٫۲، ۱۳۶۶
نعیم، عزیزاله، ذرت، ۱۳۵۸
King, A.B.S and Saunders, J.L. (1948) The invertebrate pests Annual Food Crops in Central America.
Ortega, A. C. (1986) Insect pests of Maize, A guide for field identification CIMMYT.
مقدمه:
ذرت با سطح کشت جهانی، بالغ بر ۱۴۰ میلیون هکتار و تولید بیش از ۵۸۵ میلیون تن در سال، یکی از منابع اصلی تامین غذای انسان، دام و مصارف صنعتی می‌باشد. این محصول ارزشمند، با توجه به دوره رویش کوتاه و عملکرد افزون‌تر از دیگر محصولات و سازگاری با شرایط آب و هوایی مختلف از نظر سطح کشت در مرتبه سوم پس از گندم و برنج و از نظر عملکرد، در مرتبه دوم پس از گندم قرار گرفته است.
این محصول ارزشمند، علاوه بر تامین بخش مهمی از نیاز غذایی انسان و دام، یکی از منابع مهم در صنایع غذایی، شیمیایی و دارویی است.
کشت و کار این محصول در ایران، تا دو دهه قبل بسیار محدود بود و با وجودی که سطح زیر کشت و میزان تولید آن، طی ۱۵-۱۰ سال اخیر، رشد خوبی داشته، لیکن با توجه به نیاز حدود ۵/۲ میلیون تن برای تامین منابع غذایی و استفاده در بخش صنعت، فقط ۱۳۰۰۰۰۰ تن ذرت از ۱۹۰۰۰۰ هکتار کشت به دست آمده است که هنوز تا رسیدن به مرز خودکفایی و عدم نیاز به واردات آن از خارج که مشکلات عدیده‌ای را به دنبال دارد، راهی طولانی در پیش روی می‌باشد.
به حداقل رساندن عوامل بازدارنده رشد و حفظ این محصول از گزند عوامل مختلف مانند آفات و بیماری‌های گیاهی، یکی از اقدامات بسیار اساسی در افزایش این محصول می‌باشد. ذرت  بر خلاف قدرت فیزیولوژیک و رشدی خود، دارای آفات گوناگونی است که میزان قابل توجهی از آن محصول را نابود می‌کنند.
شناخت و مبارزه اصولی با این آفات، می‌تواند گامی اساسی درافزایش عملکرد در واحد سطح باشد.
در این جلسه بحث، سعی بر این است تا آفات مهم و کلیدی ذرت بررسی شود و راهکارهای عملی و مناسب در مدیریت این آفات مورد بحث قرار گیرد……….