شناسه پست: 16780
بازدید: 352

نقش ورزش در سلامت رواني
فهرست مطالب
مقدمه
ارزشهاي رواني اجتماعي ورزش
اضطراب تا چه اندازه عموميت دارد
اضطراب چگونه درمان مي‌شود
ورزش چگونه با اضطراب مي‌جنگد
چه ورزش‌هايي براي كاهش اضطراب مناسب‌ترند
طرح يك مثال
با چه شدتي و چه مدتي بايد ورزش كرد
با موسيقي دلخواه خود ورزش نمائيد
تنوع تمريني داشته باشيد
جنبه‌هاي رواني تمرينات ورزشي
چكيده
منابع و ماخذ
مقدمه
امروزه زندگي انسان كه در گذشته همراه با فعاليت بدني بوده است، به سبب استفاده از خود رو و ديگر وسايل نقليه‌ي سريع السير تغيير كرده و بخش عمده‌اي از حركات روزانه‌ي او از بين رفته و تا حدود زيادي شهرنشيني و رفاه طلبي جانشين آن شده است. در اين زمان، انسان زير فشارهاي گوناگون جسمي، رواني، اجتماعي، اخلاقي، اقتصادي، فرهنگي، سياسي، عصبي و غيره قرار گرفته است و براي فرار از اين اضطرابها، آشفتگي‌ها و افسردگي‌ها چاره‌اي ندارد جز اينكه به معنويت و طبيعت پناه برد و براي سلامت كامل و شادابي تن و روان خود، به پياده روي، كوهپيمايي و كوه نوردي بپردازد.
اسلام ورزش را در رديف غذا خوردن به حساب آورده، خوردن را براي زنده ماندن و فرهنگ بدني را نيز براي زندگي ضروري دانسته است. «ياكلون الطعام و يمشونفي السواق» .از جمله فضايل حضرت مجتبي (ع) آن است كه : 25 بار پياده به زيارت كعبه (خانه خدا) رفت. با آنكه مركبهاي خوب با او برده مي‌شد، ولي به علت «افضل الاعمال احمزها، بهترين اعمال سخت‌ترين انهاست (البته اگر براي خدا انجام گيرد» مسافت چهار صد و پنجاه كيلومتر را زير اشعه سوزان آفتاب و روي سنگريزه‌هاي داغ، پياده مي‌پيمود تا رضايت خدا را بيشتر فراهم آورد، و اين كار، حاكي از ايمان قوي و خلوص كامل حضرت بو ده است. اين كار تا جايي فضيلت داشت كه معاويه حسرت خورده، مي‌گفت، «بر چيزي غمگين نيستم، مگر به آنكه نتوانستم پياده به حج بروم، ولي حسن بن علي (ع) بيست و پنج بار پياده به مكه رفت.»
ورزش بخصوص در بهبود تنفس و گردش خون، هضم و جذب غذا و دفع مواد زايد مخصوصاً دفع اسيد كربنيك بي رقيب بوده و هم گاهي با اين تمرينات، عضلات خارجي پيشرفت كرده، زيبا مي‌شوند………….