مقاله طراحی موج‌شکن‌های کیسونی ترکیبیمقاله طراحی موج‌شکن‌های کیسونی ترکیبی
شناسه پست: 24168
بازدید: 433

مقاله طراحی موج‌شکن‌های کیسونی ترکیبی

مقاله طراحی موج‌شکن‌های کیسونی ترکیبی موج‌شکن‌ها، سازه‌هایی در دریا هستند که برای مقابله با موج‌های دریا و ایجاد آبی ساکن ایجاد می‌شوند، زیرا موج‌های بزرگ برای سازه‌های کنار ساحل و کشتی‌ها ساکن خطر‌آفرین هستند. پارامترهای مهم طراحی موج‌شکن نیروی وارده بر سازه می‌باشند که فرمول‌های متنوعی برای محاسبه این نیرو ارائه گردیه است. در این مقاله سعی شده است تا ضمن ارائه فرمول‌های متنوع برای این نیرو، توضیحی درباره آیین‌نامه ژاپن که یکی از معتبرترین آیین‌نامه‌ها در زمینه سازه‌های دریایی می‌باشد، ارائه شود. این آیین‌نامه بر اساس فرمول‌های جدید و به روز و با فرض شکست موج در حمل موج‌شکن می‌باشد.

مقاله طراحی موج‌شکن‌های کیسونی ترکیبی

موج‌شکن‌های کیسونی ترکیبی، سازه‌های قائمی هستند که بر روی پی‌های سکویی خرده سنگی بنا می‌شوند. ساختار سکوی خرده‌سنگی به صورتی است که برای مقابله با موج‌های شدید، ابتدا از لایه‌ای متشکل از سنگ‌های بزرگو به نام آرمور تشکیل یافته است. این لایه بر روی خرده‌سنگ‌ها می‌نشیند. بدنه اصلی موج‌شکن کیسونی خرده‌سنگی، از خانه‌هایی توخالی که از آب پر می‌شوند، تشکیل شده است که از دیوار‌هایی داخلی و خارجی و دال‌های تخت بتنی مسلح می‌باشد. معمولاً برای حفاظت از پای موج‌شکن از بلوک‌های حفاظتی استفاده می‌کنند.

مقاله طراحی موج‌شکن‌های کیسونی ترکیبی

معیارهای انتخاب نوع موج‌شکن

پارامترهای زیادی در انتخاب نوع موج‌شکن موثرند که مهمترین آنها عبارتند از:

  1. در دسترس بودن مصالح لازم برای ساخت؛
  2. شرایط محل اجرا؛
  3. شرایط کاربرد و استفاده؛
  4. شرایط ساخت؛
  5. مدت زمان لازم برای ساخت؛
  6. هزینه؛
  7. نگهداری؛مقاله طراحی موج‌شکن‌های ک
  8. مقدار پارامترهای طراحی.

مقاله طراحی موج‌شکن‌های کیسونی ترکیبی

با لحاظ تمامی فاکتورهای یاد شده می‌توان نوع موج‌شکن را انتخاب نمود. مثلاً در صورتی که مصالح مورد نیاز خوبی برای موج‌شکن تمام خرده‌سنگی در دسترس نباشد، ناچار به استفاده از انواع دیگر موج‌شکن هستیم و یا چنانچه عمق موج‌شکن زیاد باشد، نمی‌توان از موج‌شکن‌های شناور استفاده نمود. هرچند این موج‌شکن‌ها برای اعماق زیاد آب توصیه می‌شوند. چند نوع موج‌شکن در شکل‌های ۱٫۲٫۳ نشان داده شده است.

مقاله طراحی موج‌شکن‌های کیسونی ترکیبی

جمع‌بندی و نتیجه‌گیری

در این مقاله سعی بر آن شده که با ارائه تمامی فرمول‌های مطرح در زمینه تعیین فشار موج وارده بر موج‌شکن، دیدی نسبت به انواع روش‌های تخمین نیروی موج بر سازه موج‌شکن، به خواننده بدهد. با مقایسه‌ای میان ضوابط این روابط به این نتیجه می‌رسیم که فرمول‌هایی که اغلب در آیین‌نامه کشورهایی همانند هلند و حتی آمریکا ارائه می‌گردد، بیشتر برای موج‌هایی با دامنه کم و زیر ۲ تا ۳ متر کاربرد دارند و همانطور که در این آیین‌نامه‌ها و فرمول مشاهده می‌کنیم رابطه فشار با عمق موج به لحاظ کوتاه بودن دامنه موج بسیار ساده و آسان هستند، زیرا که عملاً تاثیری که این موج‌های کوتاه بر سازه می‌گذارند، کم و تقریباً یکنواخت است، در حالی که در آیین‌نامه ژاپن همانطور که از اقلیم ژاپن برمی‌آید، فرمول‌ها پیچیده‌تر و دارای ضوابطی بیشترند، زیرا که دامنه بالای موج‌های این کشور اثراتی زیاد و غیریکنواخت بر سازه موج می‌گذارند.

 

فرمت : قابل ویرایش | word | صفحات : ۲۲

******************************************************

نکته : فایل فوق قابل ویرایش می باشد

برای مشاهده سایر عناوین برروی لینک زیر کلیک بفرمایید