شناسه پست: 17724
بازدید: 404

تاریخ هنر جهان فهرست مطالب  بخش اول :تاریخ هنر جهان
هنر ابتدایی
هنر های بدوی
هنر بین النهرین
هنر آکد
هنر بابل
هنر آشور
هنر مصر
هنر هند
هنر یونان باستان
هنر باختر در دوره ی نوزایی(رنسانس)
 شیوه ی باروک
شیوهی رمانتیسیسم
نقاشان رمانتیسیم
شیوه ی امپرسیونیسم
قرن بیستم و جلوه هایی از نو گرا
سمبولیسم
کوبیسم
اکسپرسیو نیسم
دادا و سوررئالیسم
پیکره سازی نو گرا
بخش دوم:تاریخ هنر ایران
هنر پيش از تاريختمدن سيلک چشمه علي و تپه حصاردوره مفرغعصر آهنتمدن زيويه و حسنلوهنر املش و مارليکهنر هخامنشيصنايع دستيحجاري و پيکر تراشيمعماريهنر اشکاني و پارتيآثار سفالي و فلزيمعماري حجاري و نقاشيهنر ساسانيمعماريپيکر تراشي نقاشي و موزائيکسفالگري فلزکاري و شيشه سازيمنسوجاتهنر دوران اسلاميمعمارينقاشيمنسوجاتسفالگري شيشه گري و فلز کاريهنر سلجوقيمعماريسفالگري و فلزکارينگارگريهنر ايلخانيمعمارينقاشيسفالگري و فلزکاريهنر تيموريمعمارينقاشيسفالگري فلزکاري حکاکي و حجاريخوشنويسي و تجليدهنر صفويمعمارينقاشيساير هنرهاهنر قاجاريهمعمارينقاشيساير هنرها…………….هنر ابتدايي :
مقصود ما از هنر ابتدايي جلوه هاي آفرينش هنري توسط انسانهايي است که هنوز نتوانسته اند پاي در جاده تمدن بگذارند و از اين رو فرهنگ آنها ساده و ابتدايي است . هنر ابتدايي از يک طرف شامل هنر غارنشينان زمانهاي بسيار دور مي شود و از سوي ديگرهنر انسانهايي را در برمي گيرد که در زمانهاي اخير و حتي امروز در نقاط دور افتاده کره زمين زندگي بدوي خود را مي گذرانند . در حدود 50 هزار سال قبل يعني دوران ديرينه سنگي انسان در غارها زندگي مي کرد . او نقاشيهايي از خود باقي گذارده که از هر لحاظ موجب شگفتي بشر امروزي است .
هنر غارنشينان را مي توان اولين بخش از تاريخ تفکر ، تخيل و خلاقيت بشري بشمار آورد . چرا که به واسطه قابليت ساختن تصوير و نماد
( سمبل ) بود که بشر توانست بر محيط خود مسلط شود .
در غارهاي جنوب فرانسه و شمال اسپانيا تولد اين توانايي بشري را مشاهده مي کنيم . انسان غارنشين بوسيله تصاوير ي که به ديواره اين غارها کشيد ، مي توانست تجربيات زندگي پر کنکاش خويش را ثابت و پا برجا نگه داشته و جريانات بهم پيوسته زندگي را بصورت شکلهاي ساکن و مجزا از هم نشان دهد . طريقه ترسيم پيکر ( فيگور ) حيوانات آنطور که در نقاشيهاي غار لاسکو فرانسه ديده مي شود طبيعت گرايانه
( ناتورالسيمتي ) است . طوري که نقاش سعي کرده حرکت پيکر حيوان را تا حد امکان طبيعي و نزديک به واقعيت نشان دهد . گر چه پيکرها بسيار نزديک به طبيعت و درست کشيده شده اند ، ترتيب و آرايش آنها برروي ديوارها نشان مي دهد که هنرمند به هيچ وجه در بند رابطه تصاوير با يکديگر نبوده است و هيچ تنظيمي در مورد کمپوزيسيون ( ترکيب بندي ) صورت نگرفته است .
هنرمند شکارگر از سطوح نامنظم و دست نخورده ديوارها يعني از برجستگي و فرورفتگي ها و لبه ها با مهارت استفاده کرده است تا به شکلهاي خود واقعيت بيشتري بدهد . بطور مثال يک برآمدگي ديوار که در داخل طرح يک گاوميش قرارمي گيرد مي تواند حجم شکم جانور را القاء کند………..