شناسه پست: 13712
بازدید: 362

معایب شیشه

فهرست مطالب
معایب شیشه 1
امواج مرئی ( VL ) 2
امواج مادون قرمز ( IR-NIR ) 2
امواج فرابنفش ( UV ) 3
مشكلات مربوط به طرح دار كردن و رنگی كردن شیشه 4
راه حل ویندوفیلم لومر 5
برای طرح دار كردن و رنگی كردن شیشه 5
ساختار ویندو فیلم 6
اغلب لایه های فیلم از پلیمر خاصی به نام ” پلی استر ” تشکیل شده اند . 6
1 – آستر 6
2 – لایه چسب 6
3 – لایه بازدارنده اشعه فرابنفش 7
4 – لایه فلز پوش 7
5 – لایه استحکام بخش 8
6 – لایه مقاوم در برابر خش 8
ویندو فیلم ساختمانی 9
3 – افزایش ضریب ایمنی 13
4 – جلوگیری از ورود اشعه مضر فرابنفش ( UV ) 14
5 – جلوگیری از ورود نورهای شدید 14
6 – افزایش زیبایی و جلوه ساختمان 15
ویندو فیلم ایمنی ، امنیتی 17
1 – افزایش ضریب امنیت در برابر سرقت : 17
2 – افزایش ضریب امنیت در برابر 18
اغتشاشات شهری : 18
3 – افزایش درجه ایمنی در برابر زلزله و حوادث غیر مترقبه : 18
4 – ایمن سازی در برابر موج انفجار : 18
5 – ایمن سازی در برابر گلوله : 19
ویندو فیلم دکوری 20
فعالیت های علمی 22
– سازمان بهینه سازی مصرف سوخت 23
– مركز تحقیقات ساختمان و مسكن 23
– پژوهشگاه بین المللی زلزله 23
– واحد تحقیقات كاروان سایپا 23
»»»  فرم درخواست فعالیت های علمی 24
چکیده 25
معرفي انواع شيشه ها 33
شيشه لامينه ( laminated ) 35
شيشه هاي بالستيك ( Ballistic ) 35
پوششهاي ضد موج انفجار 36
كاربردهاي ديگر و تجهيزات جانبي پوششهاي امنيتي 42
فرآيند نصب 45
ارزيابي محصولات جايگزين شيشه 46
جمع بندي 47
زلزله، شيشه، فن آوری امــــــروز 59
خسارات احتمالي برج‌های شيشه‌ای در هنگام زلزله 64
تشريح کارايي عايقهاي مدرن 69
بررسي کيفي انتقال حرارت از طريق شيشه ها 75
مکانيسم پوششها براي جلوگيري از ورود حرارت 76
مکانيسم پوششها براي جلوگيري از اتلاف حرارت 79
جدول شماره 1 – نسبت تشعشع ( Emissivity ) مواد 80
ارزيابي مشخصات و استانداردها 81
جدول شماره 2 – مقايسه مشخصات بين شيشه عادي ، پوششها و شيشه دو جداره 82
نرم افزار تخمين 84
مميزي انرژي 85
مطالعه موردي (Case Study ) 85
شبيه سازي 86
فرآيند نصب 91
مزاياي ديگر 92
روشهاي ارزيابي ايمني شيشه ها 100
2- معرفي انواع شيشه ها 109
1- شيشه تنش زدوده يا عادي ، (AG) Annealed Glass 110
3- فن آوري هاي ايمن سازي شيشه در برابر زلزله 113
پوششهاي امنيتي 116
وضعيت لايه ها 118
– سطح ضد خش (S/R) : 118
5- فرآيند نصب 125
مراجع و تصاوير 127
شكل 1 – درجه بندی ایمنی PSDB , GSA 129
شكل 2 – لايه هاي پوشش امنيتي 129
شكل شماره 3 – نمونه اي از عملكرد پوشش امنيتي همراه با مهارهاي جانبي . 130
ورق چندجداره 132
ورق کنگره ای ( Corrugated ) 134
فعالیت های علمی 147
معایب شیشه
ضرورت استفاده روزافزون شیشه در ساخت و سازهای شهری ، صنایع و اتومبیل ها همواره با معایب بسیار زیاد شیشه در تقابل بوده است . از این معایب می توان ،‌اتلاف بیش از حد انرژی گرمایش و سرمایش ، ضعف در مقابل ضربه و تنش و در نتیجه خطرساز بودن در مقابل حوادث غیر مترقبه ، عبور بیش از حد نور شدید و عبور اشعه های مضر خورشید را نام برد . امروزه پوشش های چند لایه پلیمری  ( ویندوفیلم لومر LLumar window film ) جدیدترین دستاورد تكنولوژی برای تكمیل شیشه ها و رفع نواقص متعدد آن می باشد .
در این قسمت به شرح معایب متعدد شیشه می پردازیم و روشهای ارزیابی رفع این معایب بوسیله ویندوفیلم را توضیح می دهیم .
عبور اشعه های حرارت زا و مضر نور خورشید اشعه خورشید بخش كوچكی از امواج الكترومغناطیس می باشد . این امواج طول موج های بسیار كوتاه همچون اشعه های ایكس و گاما تا طول موج های بسیار بلند همچون امواج رادیویی راشامل می گردند. هر چه طول موج كوتاهتر باشد امواج دارای انرژی بیشتری می گردند بطوریكه اشعه های ایكس و گاما بسیار پرانرژی بوده و قادر به نابود كردن و تجزیه بسیاری از مواد می باشند . طیف خورشید از سه بخش تشكیل شده است :
امواج مرئی ( VL )
این امواج دارای طول موج بین 700 – 400 نانومتر بوده و همان بخش از طیف خورشید است كه توسط چشم قابل رویت می باشد . این امواج 44% از طیف خورشیدی را تشكیل می دهند .
شدت زیاد نور مرئی Glare موجب خستگی چشم و به هنگام رانندگی موجب كاهش تمركز می گردد .
امواج مادون قرمز ( IR-NIR )
این امواج دارای طول موج 2500-  700 نانومتر بوده كه 53% از طیف خورشید را تشكیل می دهند . در حقیقت بیشترین بخش از طیف خورشیدی امواج مادون قرمز است لذا تابش خورشید بیش از آنكه موجب روشنایی شود گرمازا است .
این امواج پس از نفوذ به داخل ساختمان موجب ایجاد حرارت در فصل تابستان شده و هزینه های سرمایش ساختمان را به شدت افزایش           می دهند.
امواج فرابنفش ( UV )
این امواج دارای طول موج 100 تا 400 نانومتر بوده كه 3% طیف خورشیدی را شامل می گردند . همانطور كه گفته شد این امواج نسبت به سایر بخش های طیف خورشیدی از انرژی بالاتری برخوردارند بطوری كه پس از برخورد با لوازم داخلی منازل یا اتومبیل ها موجب رنگ پریدگی و ترك خوردگی آنها شده و به تدریج این لوازم را تخریب می نمایند . همچنین این امواج برای سلامتی انسان نیز مضر بوده بطوریكه عامل اصلی چین و چروك و لكه های پوستی و همچنین از عوامل ایجاد كننده سرطان پوست و آب مروارید می باشند . نكته جالب در زمینه چین و چروك پوستی اینكه 80% از چین و چروك هایی كه در بزرگسالی در پوست صورت دیده می شود مربوط به تأثیر اشعه فرابنفش در 20 سال اول زندگی است .
تأثیر ویندوفیلم لومر LLumar در فیلتراسیون مناسب اشعه خورشید
لومر اشعه مادون قرمز را بطور متوسط 65% دفع می نماید و از شدت نورهای مرئی آزار دهنده ( Glare ) نیز می كاهد . در نتیجه شما در كنار استفاده از زیبایی و روشنایی نور خورشید از گرمای شدید و نورهای خیره كننده آن در امان خواهید بود. اعداد مربوط به این خاصیت بر اساس استاندارد ASTME903 و تحت نظارت انجمن های  NFRC‌و AIMCAL اندازه گیری شده است .
همچنین ویندوفیلمهای لومر قادرند تا 99% جلوی ورود اشعه مضر فرابنفش را بگیرند . در برخی از ویندوفیلمهای لومر ( بعنوان مثال ویندوفیلم های مخصوص موزه ) این عدد به 9/99% رسیده است . بر اساس این خاصیت فیلم های لومر موفق به دریافت توصیه نامه بنیاد جهانی سرطان پوست ( THE SKIN CANCER FOUNDATION ) گردیده اند كه این امتیاز بالاترین رتبه برای جلوگیری از تأثیرات مخرب اشعه فرابنفش به شمار می آید .
مشكلات مربوط به طرح دار كردن و رنگی كردن شیشه
شیشه به علت جلوه خاص خود از مصالحی است كه در دكور سازی و طراحی داخلی نیز استفاده می شود . اما معمولاً شیشه بدون طرح و ساده در دكوراسیون كاربردی ندارد و باید آن را طرح دار یا به عبارتی سندبلاست كرد . كه این فرآیند مشكلات جدیدی را به مشكلات متعدد شیشه اضافه می كند .
شیشه ها را عموماً به وسیله اسید و یا با روش شن كوبی ( سندبلاستینگ ) طرح دار می كنند . این روشها باعث بوجود آمدن تركهای ریزی در شیشه می شود كه آنرا تضعیف می كند . همچنین این روشها بر روی هر ضخامت شیشه و برای هر نوع طرح دلخواه جوابگو نیستند . در زمان شستشو نیز نمی توان گرد و غبار و چربیهای جمع شده در این قسمت از شیشه را بدرستی پاك كرد كه این خود جلوه و درخشندگی شیشه را از بین می برد .
برای رنگی كردن شیشه نیز محدودیت مهمی وجود دارد ، به این صورت كه در فرآیند تولید شیشه و در آن درجه حرارت بالا نمی توان از هر نوع رنگی استفاده كرد.   در نتیجه طیف های بسیار محدودی از شیشه رنگی موجود می باشد .
راه حل ویندوفیلم لومر برای طرح دار كردن و رنگی كردن شیشه
یكی از انواع ویندوفیلمهای لومر LLumar فیلمهای دكوری بوده كه دارای رنگ و طرح متنوعی می باشد . این فیلمها در دكوراسیون داخلی و در پارتیشن ها استفاده فراوانی دارند بطوریكه امروزه اغلب از این محصول برای تزئینات داخلی استفاده می شود . این فیلمها دارای انواع رنگی ، مات ، سندبلاست ، طرح دار و هالوگرام ( رنگین كمانی ) بوده و هیچ یك از مشكلات مربوط به طرح دار كردن و رنگی كردن شیشه را ندارند .
ویندوفیلمهای دكوری لومر نه تنها ساختار شیشه را تضعیف نمی كنند شیشه را تقویت نموده و براحتی قابل شستشو می باشند . همچنین ساختار پلی استر ( جنس مواد ویندوفیلم ها ) بگونه ای است كه قابلیت پذیرش رنگ های بسیار متنوعی را دارد و بدین ترتیب محدودیت رنگی شیشه ها نیز برطرف می گردد .
ساختار ویندو فیلم
اغلب لایه های فیلم از پلیمر خاصی به نام ” پلی استر ” تشکیل شده اند .
این لایه ها عبارتند از :
1 – آستر
این لایه هنگام فرآیند نصب از فیلم جدا می گردد ولایه چسب آماده تماس با محلول های فعال کننده می گردد.
2 – لایه چسب
این لایه موجب پیوند میان ویندو فیلم وشیشه میگردد که این پیوند شامل چندین مکانیزم از قبیل پیوند شیمیایی ، پیوند مکانیکی و نفوذ به ساختار آمورف شیشه می باشد . لازم به ذکر است که به دلیل نفوذ این لایه در ساختار شیشه ، تحمل شیشه در مقابل ضربات افزایش یافته  بطوریکه شیشه در مقابل شکستن از خود مقاومت بیشتری نشان میدهد . به دلیل اینکه لایه چسب اولین لایه ای است که اشعه خورشید  با آن برخورد می نماید در آن از مواد جاذب اشعه فرابنفش (  UV absorbers  ) استفاده شده است تا ساختار ویندو فیلم از این اشعه محفوظ بماند به همین دلیل عمر ویندو فیلم های جدید بسیار بالاتر از نمونه های قدیمی است .
3 – لایه بازدارنده اشعه فرابنفش
این لایه منحصرا برای جلوگیری از ورود اشعه فرابنفش طراحی شده و حاوی گونه های شیمیایی جاذب فرا بنفش (  UV absorbers  ) میباشد . اغلب ویندو فیلم ها برای جلو گیری از این اشعه مضر  فقط به وجود مواد جاذب فرابنفش در لایه چسب خود اکتفا میکنند . در صورتیکه  لومر (  LLumar  ) برای باز داشتن اشعه از لایه ای مجزا استفاده مینماید و تا 99 در صد جلوی عبور اشعه فرا بنفش را میگیرد……..