شناسه پست: 14341
بازدید: 316

isolation,expression,and characterrization of a 13-hydroperoxide from olive fruit relaited to the biosynthesis of the main virgin olive oil aroma compounds.
ایزوله کردن و بیان کردن مشخصه های ژن هید رو پراکسد 13 که در روغن زیتون اصل و ترکیبات آرومای آن یافت می شود .یک کروموزوم کامل کد بندی شده هیدروپر اکسید شامل تمامی اطلاعات ژنهای  خاص آن گیاه است و از میزان آمینو اسید موجود در آن، توالی ژنی گیاه نیز قابل رد یابی است .آنالیز های ژنتیکی نشان داده اند که حداقل یک کپی ازoepHPL(واحد های ژنی کامل با تمامی اطلاعات)  در ژنتیک زیتون وجود  دارد.هیدرو پر اکسید 13 همچنین از ترکیبLinolenic اسید وlinoleic اسید به وجود آمده ولی ایزومر 9 آن این خاصیت را ندارد .آنزیم هیدرو پراکسید 13 تولید کننده Z-hex-3-enal است که ایزومرE-HEX-2-enal محسوب می شود میزان این آنزیم در گیاه مولد مادر picualو گیاه مولد پدرArbequina متفاوت است از طرف دیگر این آنزیم معرف میزان رشد دانه های گیاه و مدت زمان لازم برای رسیدن میوه هاست.در این مقاله به بحث پیرامون آنزیم هیدرو پراکسید 13 در زیتون اصل می پردازیم .
هیدرو پر اکسید یا همان (HPL) اسید های چرب غیر اشباع را کاتالیزه کرده و آنها را به aldehydes و oxoacid تبدیل می نماید  این واکنش ها تولید کننده خواص مفید آروما در گیاه است .در حقیقت این فعالیت های ضد میکروب باعث بالا بردن مقاومت گیاه در برابر حملات pathogen وpest و آفت های گیاهی و جانوری می شود .همچنین  کاتالیز شدن HPL سبب ایجاد c6 مستقیم شده که ماده ای به نام aldehydes تولید کرده و با تولید بافتی از مواد فرار خود را از حمله حیوانات علف خوار دور نگه می دارد .
آنزیم HPL از خانواده P450 بوده و برخلاف سایر آنزیم هایP450 نیازی به اکسیژن ملکولی نداشته و به NAD(ph) هم وابستگی ندارند با استفاده از اسید های چرب غیر اشباع شده ،هیدرو پراکسید قابلیت پخش اکسیزن را به دست می آورد .آنها عضوی از خانواده lipoxy genase یا (LOX)هستند که به چهار گروه (allene oxide synthase) cyp74A,cyp74b(13-HPL),cyp74c(9-13 HPL),(divinyl ether synthase) تقسیم می شوند و آنزیم هایی با فعالیتHPL به سه گروه 13-HPLهمانند آنهایی که در برگ های چای هندوانه و گوجه فرنگی وجود دارند.HPL با 9 یا 11 هیدروپر اکسید همانند آنهایی که در خیار وجود دارند و9-HPL که شامل هیدروپراکسید9 و اسید های چرب غیر اشباع شده هم هستند مانند آنهایی هستند که در هلو وجود دارند.بیستر DNA CYP74 دارای خاصیتplastidial پپتاید است از گونه های lox آنزیمی هستند که در کلروپلاست سیب زمینی هم یافت می شوند.
INTRODUCTION
Hydroperoxide lyases (HPLs) catalyze the cleavage of polyunsaturated
fatty acid hydroperoxides to aldehydes and oxoacids.
These aldehydes play a major role in forming part of the aroma
profile of many plant fruits and flowers. In addition, they have
antimicrobial activity in vitro and thus are thought to be involved
in the plant defense response against pest and pathogen attack (1).
Moreover, HPL-catalyzed production of six straight-chain carbon
(C6) aldehydes may be a key step of a built-in resistance
mechanism of plants against some sucking insect pests (2), and it
is also discussed that they are a part of the volatile mixture that
attracts predators upon herbivore attack (3).