شناسه پست: 24993
بازدید: 434

دانلود پروژه ساختمان سازی

2-1) انواع ساختمان

اصولاً ساختمان را از لحاظ مصالح مصرفي و نوع کاربرد آن مي توان به دو دسته تقسيم نمود .

2-1-1) ساختمانهاي بتني

ساختمان بتني ساختماني است که براي اسکلت اصلي آن از بتن آرمه ( سيمان ، شن ، ماسه و فولاد بصورت ميل گرد ساده و يا آجدار ) استفاده شده باشد در ساختمانهاي بتني سقفها به وسيله تاوه ( دال هاي ) بتني پوشيده مي شود و يا از سقفهاي تيرچه و بلوک و يا ساير سقفهاي پيش ساخته استفاده مي گردد و براي ديوارهاي جدا کننده ( پارتيشن ها ) ممکن است از انواع آجر مانند سفال تيغه اي ، آجر ماشيني سوراخ دار ، آجر معمولي کوره اي و يا تيغه گچي و يا چوب استفاده شده و ممکن است از ديوار بتن آرمه هم استفاده شود .

در هر حال در اين نوع ساختمانها شاه تيرها و ستونها از بتن آرمه ( بتن مسلح ) ساخته
مي شود .

2-1-2) ساختمانهاي فلزي

در اين نوع ساختمانها براي ساختن ستونها و پلها از پروفيلهاي فولادي استفاده مي شود در ايران معمولاً ستونها را از تيرآهنهاي I دوبل و يا بال پهن هاي تکي ( آهنهاي H ) استفاده مي نمايند و همچنين براي اتصالات از نبشي – تسمه و براي زيرستونها از صفحه فولادي استفاده مي شود و معمولاً دو قطعه را بوسيله جوش به همديگر متصل مي نمايند سقف اين نوع ساختمانها ممکن است تيرآهن و طاق ضربي باشد و يا از انواع سقفهاي ديگر از قبيل كامپوزيت، تيرچه بلوک و غيره استفاده گردد .

براي پارتيشنها مي توان مانند ساختمانهاي بتني از انواع آجر و يا قطعات گچي و يا چوب يا سفالهاي تيغه اي استفاده نمود .

در هر حال جدا کننده ها مي بايد از مصالح سبک انتخاب شوند .

2-1-3) ساختمانهاي آجري

در ساختمانهاي کوچک که از چهار طبقه تجاوز نمي نمايند مي توان از اين نوع ساختمان استفاده نمود اسکلت اصلي اين نوع ساختمانها آجري بوده و براي ساختن سقف ها در ايران معمولاً از پروفيلهاي فولادي I ( تيرآهن I) و آجر بصورت طاق ضربي استفاده
مي گردد و يا ازسقف تيرچه و بلوک استفاده مي شود در اين نوع ساختمانها براي مقابله با نيروهاي جانبي مانند زلزله بايد حتماً از شناژهاي روي کرسي چيني و زير سقفها استفاده شود ( در مورد شناژ بالا و پائين در فصل ساختمانهاي آجري توضيح داده خواهد شد ) در ساختمانهاي آجري معمولاً ديوارهاي حمال در طبقات مختلف روي هم قرار مي گيرند و اغلب پارتيشنها نيز همين ديوارهاي حمال مي باشند حداقل عرض ديوارهاي حمال نبايد از 35 سانتي متر کمتر باشد .

2-1-4)  ساختمانهاي خشتي و گلي

اين نوع ساختمانها در شهرها بعلت گراني زمين کمتر ساخته مي شود و بيشتر در روستاهاي دور که دسترسي به مصالح ساختماني مشکل تر است مورد استفاده قرار مي گيرد .

اسکلت اصلي اين نوع ساختمانها از خشت خام و گل مي باشد و تعداد طبقات آن از يک طبقه تجاوز نمي کند ودر مقابل نيروهاي جانبي مخصوصاً زلزله به هيچ وجه مقاومت
نمي نمايند بايد از ساختن اين نوع ساختمانها مخصوصاً در مملکت ما که از مناطق زلزله خيز دنيا مي باشد جداً جلوگيري بعمل مي آيد .

بجز انواع فوق ساختمانهاي ديگري نيز وجود دارد مانند ساختمانهاي چوبي که بيشتر در نواحي مرطوب که داراي جنگلهاي فراوان بوده و در نتيجه چوب به قيمت ارزان در دسترس قرار مي گيرد ساخته مي شود مانند شهرهاي جنوبي اطريش و يا بعضي از ايالات آمريکا .

ساختمانهاي چوبي در ايران بعلت کم بودن جنگل کمتر ساخته مي شود و همچنين ساختمانهاي سنگي که بيشتر در مناطق کوهستاني مورد استفاده قرار مي گيرد ممکن است ساختماني مرکب از دو يا چند نوع از انواع فوق ساخته شود مانند ساختمانهاي فلزي و بتني و يا فلزي و آجري و غيره .

ساختمانها از لحاظ کاربرد به انواع ساختمانهاي مسکوني ، اداري ، بيمارستانها ، انبارها ، مدارس و مکانهاي عمومي مانند باشگاهها و ورزشگاهها و غيره تقسيم مي شود که مطالعه در اين زمينه بيشتر بعهده مهندسين معمار مي باشد .

2-2) پي کني

2-2-1) اصولاً پي کني بدو دليل انجام مي شود .

1- دسترسي به زمين بکر

با توجه به اينکه بار ساختمان بوسيله ديوارها يا ستون ها به زمين منتقل مي شود در نتيجه ساختمان بايد روي زميني که قابل اعتماد بوده و قابليت تحمل بار ساختمان را داشته باشد بنا گردد براي دسترسي به چنين زميني ناچار به ايجاد پي براي ساختمان مي باشيم .

2- براي محافظت پايه ساختمان

براي محافظت پايه ساختمان و جلوگيري از تأثير عوامل جوي در پايه ساختمان بايد پي سازي نمائيم در اين صورت حتي در بهترين زمينها نيز بايد حداقل پي هائي به عمق 40 تا 50 سانتي متر حفر کنيم .

2-2-2) تقسيم بندي زمينها از نظر مقاومت در مقابل بار ساختمان

بطور کلي زمينها به چند دسته تقسيم مي شوند .

الف – زمينهاي خاکريزي شده ( زمينهاي خاک دستي ) مانند بعضي از اراضي شمال تهران و خندق هاي پر شده که همه بوسيله خاک دستي پر شده اند مقاومت اين زمينها بسيار کم بوده و قدرت مجاز آنها در حدود 80 گرم بر سانتي متر مربع مي باشد اين زمينها بدون پي سازي ويژه مانند شمع کوبي و غيره به هيچ وجه براي ساختمان مناسب نيستند .

ب – زمينهاي ماسه اي مانند زمينهاي سواحل دريا اين زمينها براي ساختمانهاي سبک مناسب هستند و در حدود 1 تا 2/1 کيلوگرم بر هر سانتي متر مربع بار تحمل مي نمايند و در بعضي از انواع زمينهاي سواحل دريا که ماسه اي بوده و بکلي فاقد خاکهاي چسبنده
مي باشد ( خاک رس ) بيش از 500 گرم بار تحمل نمي کنند در اين گونه زمينها نيز بايد براي ساختمانهاي سبک طبق شرايط محلي پي سازي ويژه صورت بگيرد و براي ساختمانهاي بزرگ ابعاد پي بايد با توجه به مطالعات مکانيک خاک و بر طبق محاسبه ساخته مي شود .

ج – زمينهاي شني اگر اين زمينها داراي دانه بندي خوب باشند بطوريکه دانه هاي ريز فضاي خالي بين دانه ها درشت تر را پر نموده و توليد جسم توپر و متراکمي کرده باشد و اين دانه بندي بوسيله ماده چسبنده بهم متصل باشد ( خاک رس به اندازه لازم ) براي ساختمان بسيار مناسب بوده و مقاومت مجاز آن در حدود 5/2 و حتي 5/3 کيلوگرم بر سانتي متر مربع مي باشد به اين گونه زمينها زمين دج گفته مي شود .

د- زمينهاي رسي – اين زمينها بدو دسته تقسيم مي شوند .

1- زمينهاي رس خشک که فشاري در حدود 5/1 کيلوگرم بر سانتي متر مربع را تحمل
مي نمايند مانند زمينهاي جنوب تهران .

2- زمينهاي رس تر ( آبدار ) – اين زمينها بواسطه وجود آب فراوان داخل خاک داراي سستي هاي زياد بوده و قدرت مجاز آن بر حسب درصد آب موجود در آن متفاوت است بايد توجه نمود که اعداد داده شده در فوق براي مقاومت مجاز زمين در خاکهاي مختلف کاملاً تقريبي بوده زيرا تعيين مقاومت مجاز خاک به عوامل ديگر از قبيل آب هاي تحت الارضي و درصد خاکهاي چسبنده و غيره نيز بستگي دارد .

فرمت : قابل ویرایش | WORD | صفحات : 88/ همراه با عکس +بدون منابع

*************************************

نکته : فایل فوق قابل ویرایش می باشد