شناسه پست: 26233
بازدید: 526

دانلود پژوهش بررسی میزان افسردگی در دختران دبیرستان

بررسی میزان افسردگی در دختران دبیرستان منطقه 15 شهر تهران

چکیده:

موضوع تحقیق حاضر با توجه به اهمیت بیماری روانی خصوصاً افسردگی در جوامع امروز انتخاب گردیده هدف اصلی مورد نظر در این مطالعه تعیین میزان افسردگی به روش غربالگری (بک) در دختران دبیرستانی تعیین گردیده است.نمونه انتخاب شده شامل 60 نفر می باشد که به روش خوشه­ای و تصادفی انتخاب گردیده است. در هر مقطع تحصیلی اول و دوم و سوم دبیرستان 20 نفر انتخاب گردیده است. بعد از انتخاب گروهها تست افسردگی بک (فرم 21 سوالی) در بین گروهها اجرا گردید بعد از جمع آوری داده های خام و تحلیل آماری نتایج به روش تحلیل واریانس یک طرفه (ANOVA) انجام گرفت. نتایج حاکی از آن است که بین میانگین افسردگی دانش آموزان بر اساس پایه تحصیلی آنها رابطه معناداری مشاهده نگردیده است.

فصل اول

مقدمه

بیان مسئله

ضرورت انجام تحقیق

اهداف تحقیق

بیان فرضیه

متغیرها

واژه های کلیدی

بررسی میزان افسردگی در دختران دبیرستان

مقدمه

شاید بتوان به جرأت گفت که افسردگی شایعترین بیماری قرن حاضر است که باعث افت کاری، افت تحصیلی، اعتیاد، پیدایش مشکلات شغلی، خانوادگی، زناشویی و غیره …. می گردد. در هر لحظه از زمان 15 تا 20 درصد افراد بزرگسال جامعه ممکن است عوارض و نشانه های مختلف افسردگی شدید را از خودنشان دهند.

حداقل 12 درصد از جمعیت کشورهای پیشرفته در طی عمر خود برای معالجه علائم افسردگی شدید به متخصصان روانی مراجعه می کنند و حدس زده می شود که 75 درصد افرادی که در مؤسسات درمان روانی بستری می شوند دچار افسردگی هستند. مطالعاتی که در سالهای اخیر از طرف متخصصان سازمان جهانی بهداشت در کشورهای در حال توسعه آسیا و آفریقا انجام گرفته، از افزایش دامنه شیوع افسردگی در میان ملل در حال رشد حکایت می کند. (ملکی و دیگران)

افسردگی دانش آموزان و عدم توجه به تشخیص و درمان آنان می تواند موجب آسیب های اجتماعی فراوان در آینده گردد. افسردگی می تواند در خلق و رفتار، نگرش، تفکر و کارایی دانش آموزان تأثیر منفی گذاشته و باعث افت تحصیلی، اعتیاد و … شود. تعیین میزان شیوع افسردگی در یک جامعه می تواند بعنوان حداقل یکی از فاکتورهای روانی آن جامعه بکار آید.

منابع :

ملکی، حسین، متقی پور، یاسمن و صادقی فر، مجید: بررسی شیوع میزان اضطراب و افسردگی در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی همدان. خلاصه مقالات چهارمین کنگره پژوهشهای روان پزشکی و روان شناسی در ایران، تهران، آذرماه 1342، ص 10 .

حمیدرضا رصافیانی، (80 – 1379)، پایان نامه­ای در جهت بررسی میزان شیوع افسردگی و عوامل مؤثر بر آن در دانش آموزان پسر مقطع پیش دانشگاهی در شهر کازرون، ص 1.

راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی PSM – TV – TR (1374)، انجمن پزشکی آمریکا، مترجم محمدرضا نیکخواه، نشر سخن، ص 644 – 533  .

 فرمت : قابل ویرایش | WORD | صفحات : 72

******************************************

نکته : فایل فوق قابل ویرایش می باشد