شناسه پست: 15247
بازدید: 407

کائولن فهرست مطالب
اكتشاف كائولن 1
نمونه‌برداري 1
تعيين تست‌هاي لازم 2
تعيين عيار 2
كاربرد داده‌هاي ماهواره‌اي و ژئوفيزي هوايي در اكتشاف كائولن 3
مصارف كائولن 6
رنگدانه: 7
كاغذسازي : 7
رنگ سازي : 8
لاستيك سازي : 9
سراميك‌سازي: 9
نسوز: 11
پلاستيک : 12
كاربرد شيميايي: 13
داروسازي : 13
مصالح ساختماني : 14
استانداردها: 14
صنعت كاغذ: 15
بازيافت: 15
جايگزين‌ها: 16
رنگ سازي 16
مصارف كائولن در ايران 20
اكتشاف كائولن
 اكتشاف كائولن همانند اكتشاف هركانسار غيرفلزي ديگر، شامل سه مرحله نمونه‌برداري، تجزيه و اندازه‌گيري كميت‌هاي موردنياز و بالاخره تحليل داده‌ها، بخصوص مطالعه تغيير‌پذيري كميت‌هاي موردنياز دركل نهشته (كانسار) مي‌باشد. سپس با حذف مناطقي كه كيفيت مناسب را دارا نمي‌باشند بايد به محاسبه و تعيين ذخيره و نهايتاً رسم منحني‌هاي عيار ذخيره پرداخت. دراينجا بحث عيار كمي پيچيده‌تر از عيار دركانسارهاي فلزي است، زيرا دركانسارهاي غيرفلزي، بخصوص در كانه‌هاي رسي، تركيب شيميايي و خواصي كه مي‌تواند مفيد يا مضر باشند از پيچيدگي بيشتري برخوردار هستند، بنابراين منظور از عيار در اينجا حدود قابل قبول خواص كائولن مي‌باشد. حال در ذيل به هريك از مراحل فوق‌الذكر مي‌پردازيم:
 نمونه‌برداري
شكي نيست كه به منظور طراحي بهينه نمونه‌برداري از يك كانسار كائولن، مي‌بايستي قبلاً اطلاعاتي درمورد موقعيت كانسار بدست آورد و به درك صحيحي از موقعيت زمين‌شناسي آن دست يافت. بنابراين بخش بزرگي ژنز كانسار ضروري است. اين امر از آن جهت با اهميت است كه مي‌تواند ما را در شناخت تغيير‌پذيرهاي اوليه و كميت‌هاي مهم ياري دهد. براي مثال دريك كانسار كائولن هيدروترمال (هيپوژن) كه شدت فرآيند كائولينيتيزاسيون بشدت تابع عمق است، ممكن است مقدار سيليس اضافي كه همراه اين نوع كانسارها ديده مي‌شود، در زون سليفيكاسيون، بشدت افزايش يابد. درهمين تيپ كانسارها، ممكن است بعلت تغييرپذيري شدت ليچينگ، مقدار عناصر قليايي و قليايي خاكي دربخشي از كانسار از مرغوبيت و كيفيت مطلوب برخوردار نباشد، و يا زونهاي پيريتي كه ممكن است با اين تيپ كانسارها همراه نباشند، پس از اكسيداسيون موجب افزايش مقدار كاني‌هاي آهن‌دار شده، و از مرغوبيت بخشي از كانسار بكاهد.
همچنين موقعيت فضائي كانسار (توسعه ابعاد كانسار در سه جهت) نيز از اهميت خاصي برخوردار است، زيرا در كانسارهاي هيدروترمال با شيب تند، اغلب متغييرهاي فوق در امتداد قائم منطقه‌بندي مي‌شوند، درصورتي كه در كانسارهاي با شيب ملايم از اين نوع، همين تغييرات، ممكن است با شيب ملايم نسبت به عمق ديده شود ولي تغييرات جانبي در تعداد شمالي ـ جنوبي و يا خاوري ـ باختري ممكن است بيشتر باشد