شناسه پست: 16057
بازدید: 408

گیاه ماش سبز
فهرست مطالب
خصوصیات مرفولوژیکی.. 2
خصوصیات اکولوژیکی.. 2
عملیات زراعی.. 3
ارقام ماش در ایران : 5
بیماریها : 5
ماش سیاه (Phaseolus mungo ). 6
2-خصوصیات مرفولوژیکی.. 8
3-خصوصیات اکولوژیکی.. 8
شناسنامه : 9
شرح گیاه. 9
نیازهای اکولوژیکی.. 10
ارقام ماش… 11
داشت.. 12
برداشت.. 13
دامنه انتشار. 13
مواد و روشها 15
تغييرات زماني خصوصيات نفوذ پذيري خاك در آبياري نواري و ارزيابي روشهاي اندازه گيري    18
اثر عصاره آبي تلخه(.Acroptilon repens L) بر جوانه زني و رشد اوليه ماش(Vigna radiata L.). 19
بررسي اثر آرايش‌هاي مختلف كاشت بر عملكرد و اجزاء عملكرد دانه ماش رقم گوهر. 29
بررسي عملكرد و اجزا عملكرد ماش در تاريخ هاي كشت دوم پس از برداشت گندم. 34
به این گیاه در فارسی ماش سبز و یا ماش می گویند و در انگلیسی آن را Green gram ، mung bean و یا golden gram می گویند . نام علمی قدیمی آن نیز Phaseolus aureus بوده است .
این گیاه بطور وسیعی در هندوستان وبرمه کاشته می شود . بومی هندوستان است اما در چین ، ایران ، ژاپن ، امریکا ، سریلانکا ، ویتنام و تا حد کمی در بعضی از قسمتهای افریقا می روید . سطح زیر کشت آن در دنیا حدود 5/2 میلیون هکتار است و سالانه 8/0 میلیون تن دانه تولیدمی کند . دانه ماش از نظر مواد پروتئینی غنی است و در مقایسه با گونه های آمریکایی قابل هضم و خوشمزه تر است . دانه های آن را بصورت پخته در تهیه سوپ ، برنج ، آبگوشت و غیره مصرف می کنند . جوانه های سبز شده ی آن سرشار از ویتامین «ث» است و در تهیه انواع سالاد و غذاهای در چین هواداران بسیاری دارد . ماش همچنین علوفه ی خوش خوراکی برای دامها است و بخوبی سیلو می شود . کشت آن به عنوان کود سبز جهت تقویت زمین معمول است …………..